x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi O bucată din scara originală a Turnului Eiffel, vândută la licitație

O bucată din scara originală a Turnului Eiffel, vândută la licitație

28 Noi 2018   •   12:33
O bucată din scara originală a Turnului Eiffel, vândută la licitație

O porţiune din scara originală în spirală a Turnului Eiffel a fost achiziţionată pentru 169.000 de euro (191.000 de dolari) în cadrul unei vânzări organizate la Paris de casa de licitaţii Artcurial marţi seara, informează DPA, AFP şi Reuters. 

Preţul de vânzare a depăşit cu mult suma estimată de casa de licitaţie, ai cărei experţi evaluaseră fragmentul de scară la 40.000 - 60.000 de euro. 

Secţiunea, de 4.3 metri înălţime, numără 25 de trepte şi a făcut parte din scara spirală care unea iniţial etajele doi şi trei ale faimosului monument parizian, cu înălţimea de 300 de metri. 

În 1983, scara a fost înlocuită cu un lift şi apoi împărţită în 24 de secţiuni, dintre care cele mai multe au fost vândute la licitaţie, altele au fost donate unor muzee iar una a fost păstrată în turn. 

Turnul a fost construit de Gustav Eiffel pentru Expoziţia Universală din 1889 şi este cea mai populară atracţie turistică din capitala Franţei.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turnul eiffel licitatie