x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Studiu – Românii se tem de cutremure şi inundaţii şi fug de asigurări  

Studiu – Românii se tem de cutremure şi inundaţii şi fug de asigurări  

15 Noi 2018   •   17:28
Studiu – Românii se tem de cutremure şi inundaţii şi fug de asigurări  

Peste jumătate dintre români se tem de cutremure şi inundaţii, însă doar un român din doi susţine că este interesat de riscurile acoperite prin poliţa de asigurare pentru locuinţă, potrivit unui studiu realizat pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) de către IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.
Cercetarea relevă faptul că 56% dintre români se tem de cutremure, 54% de incendii, 46% de furtuni şi vijelii, 34% de inundaţii şi 21% de alunecări de teren. În acelaşi timp, 29% dintre români se tem de furtul bunurilor din locuinţă. 

Potrivit rezultatelor studiului IRES, 50% dintre români sunt interesaţi de riscurile acoperite prin poliţa de asigurare, iar pentru unu din trei români este importantă reputaţia societăţii de asigurare care furnizează serviciul. Pe de altă parte, preţul unei poliţe este un criteriu important pentru 38% dintre români, iar riscurile suplimentare acoperite sunt importante pentru 24% dintre consumatori. 

Doi din trei români declară că motivul pentru care nu îşi asigură locuinţa printr-o poliţă obligatorie împotriva dezastrelor naturale este lipsa banilor. Alte motive menţionate sunt: lipsa de informare (28%) şi neconştientizarea consecinţelor riscului (21%), în timp ce 20% dintre români declară că nu sunt interesaţi de asigurări. 

Studiul arată şi faptul că patru din cinci români consideră că preţul asigurării obligatorii pentru locuinţe este 'potrivit'. UNSAR precizează că o poliţă obligatorie PAD costă 10 euro sau 20 euro pe an, in funcţie de materialele din care este construită locuinţa, suma asigurată fiind 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro. 
Persoanele de gen feminin, cu vârsta cuprinsă între 36 şi 50 de ani, cu studii medii sau superioare, sunt interesate în mai mare măsură de asigurările pentru locuinţe. 
Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: cutremur asigurari inundatii