x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BERD majorează investiţiile în statele arabe la 2,5 miliarde de euro, în 2018

BERD majorează investiţiile în statele arabe la 2,5 miliarde de euro, în 2018

18 Sep 2018   •   16:36
BERD majorează investiţiile în statele arabe la 2,5 miliarde de euro, în 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vrea să majoreze până la sfârşitul acestui an investiţiile în statele arabe la 2,5 miliarde de euro (2,92 miliarde de dolari), de la 2,2 miliarde de euro în 2017, a anunţat, joi, Janet Heckman, director pentru regiunea SEMED (Mediterana de Sud şi de Est) în cadrul BERD, transmite Reuters. 

În ultimii ani, instituţia financiară internaţională şi-a extins mandatul, investind în Iordania, Tunisia, Maroc şi Egipt. BERD investeşte în infrastructura publică şi sprijină sectorul privat, în special IMM-urile. 

"Anul trecut, am investit un nivel record - 2,2 miliarde de euro - în Iordania, Tunisia, Maroc şi Egipt. Anul acesta, ne-am extins investiţiile şi în Liban şi Palestina", a declarat Heckman, fără a da detalii suplimentare. 

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu. BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii de aproape opt miliarde euro în peste 400 de proiecte. AGERPRES

×
Subiecte în articol: berd Investitii state arabe