x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bulgarii fac un pod nou la Ruse-Giurgiu

Bulgarii fac un pod nou la Ruse-Giurgiu

de Daniela Ivan    |    20 Aug 2018   •   13:30
Bulgarii fac un pod nou la Ruse-Giurgiu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În timp ce autorităţile române nu au reuşit să termine o autostradă care să ne lege de Vestul Europei, bulgarii vor să construiască un al doilea pod la Ruse-Giurgiu care va face parte din viitoarea autostradă Ruse-Veliko Târnovo. Vecinii de la sudul Dunării doresc să finalizeze o autostradă care să se conexeze la Coridorul IX Pan-European, coridor ce leagă Istanbulul de Dresden, Germania.

Bulgaria va decide până la finalul acestui an modalitatea în care va urma să se construiască noul pod peste Dunăre Ruse-Giurgiu.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice de la Sofia, Nikolay Nankov, autostrada poate fi construită atât cu resurse bugetare, cât și cu investiții private. O altă opțiune este construirea autostrăzii în etape prin includerea noului pod de pe Dunăre și a tunelului pe sub Muntele Shipka ca o singură investiție.  Ministrul bulgar a mai precizat, potrivit agenției Novinite, că, având în vedere trafic actual, dar și construcția viitoare a autostrăzii Ruse-Veliko Târnovo, Bulgaria și România trebuie să construiască mai multe poduri peste Dunăre. În opinia sa, va fi necesară o conexiune rapidă la Coridorul IX Pan-European, ceea ce va conduce la construirea celui de-al doilea pod lângă Ruse. 

 

Coridorul IX Pan-European trece prin Dresden / Nürnberg — Praga — Viena — Bratislava — Győr — Budapesta — Arad — Bucureşti — Constanţa / Craiova — Sofia — Salonic / Plovdiv — Istanbul

 

Transportatorii şi turiştii români nu vor mai fi nevoiţi să piardă ore în şir ca să treacă Dunărea

×