x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Enel inaugurează primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori din Marea Britanie

Enel inaugurează primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori din Marea Britanie

13 Iun 2018   •   16:39
Enel inaugurează primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori din Marea Britanie

Enel S.p.A. a pus în funcţiune sistemul independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori Tynemouth (BESS), aflat în regiunea metropolitană North Tyneside, în apropiere de Newcastle, Regatul Unit al Marii Britanii.
Potrivit comunicatului, sistemul a fost dezvoltat de către divizia Enel Global Thermal Generation şi utilizează acumulatori pe bază de litiu-ion cu o capacitate totală de 25 MW/12.5 MWh. Investiţia totală realizată de Enel în cadrul acestui proiect, inclusiv în ceea ce priveşte construcţia, s-a ridicat aproximativ 20 milioane de euro. 

'Punerea în funcţiune a proiectului Tynemouth marchează un moment important pentru Enel având în vedere că este primul sistem independent de stocare a energiei pe bază de acumulatori de mari dimensiuni, demonstrând potenţialul unei astfel de soluţii promiţătoare în faţa provocărilor pe care le aduce cu sine tranziţia din sectorul energetic', a declarat Enrico Viale, directorul Diviziei Global Thermal Generation din cadrul Enel. 

Tynemouth oferă servicii de echilibrare a reţelei sub un contract de pentru reglarea frecvenţei (Enhanced Frequency Response - EFR) cu o durată de patru ani, acordat proiectului în cadrul licitaţiei EFR organizate în 2016 de către National Grid. După cei patru ani, proiectul va participa la licitaţii privind serviciile auxiliare şi piaţa de capacităţi. Enel a preluat proiectul anul trecut, prin achiziţia a 100% din acţiunile Tynemouth Energy Storage Limited de la dezvoltatorul şi operatorul de energie european Element Power. 

Enel este cea mai mare companie integrată de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat. 

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, având peste 72 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: enel