x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie EximBank structurează una dintre cele mai mari facilităţi de susţinere a exporturilor româneşti

EximBank structurează una dintre cele mai mari facilităţi de susţinere a exporturilor româneşti

14 Mar 2018   •   19:12
EximBank structurează una dintre cele mai mari facilităţi de susţinere a exporturilor româneşti

EximBank a structurat una dintre cele mai mari şi complexe facilităţi de susţinere a exporturilor româneşti, asigurând şi coordonând totodată o acţiune de sindicalizare care, împreună cu finanţări din partea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Black Sea Trade and Development Bank, permite derularea unui amplu proiect de export românesc în Grecia, în valoare de 88,2 milioane de dolari.

 

Potrivit unui comunicat al băncii, proiectul de export va fi implementat de GSP Holding în cadrul unui program de investiţii derulat de compania grecească de explorare şi producţie de hidrocarburi Energean Oil&Gas şi va consta în furnizarea de servicii de proiectare, achiziţii, construcţii-montaj, instalare a conductelor submarine, realizarea de lucrări de punere în funcţiune a unei platforme de exploatare a câmpurilor petrolifere şi lucrări de foraj pentru extracţia petrolului în bazinul Prinos din Marea Egee.

Susţinerea acordată de EximBank pentru acest proiect s-a materializat prin acordarea a două facilităţi - credit cumpărător şi asigurare în numele şi contul statului român - componente financiare care susţin demersurile autorităţilor române de promovare a exportului şi internaţionalizării companiilor locale, în conformitate cu practicile europene în domeniul susţinerii tranzacţiilor internaţionale.

Astfel, EximBank a iniţiat şi coordonat o acţiune de sindicalizare pentru acordarea unui credit cumpărător în valoare de 75 de milioane de dolari, componentă a finanţării totale de 180 de milioane de dolari acordată în cooperare cu BERD şi Black Sea Trade and Development Bank companiei Energean Oil&Gas.

În cadrul sindicalizării, EximBank are ca partener Intesa Sanpaolo Bank România, cu o participare de 25 de milioane de dolari, facilitatea urmând a fi utilizată de Energean Oil&Gas exclusiv pentru achiziţia de bunuri şi servicii originare din România. De asemenea, banca a emis şi o poliţă de asigurare în numele şi contul statului român în valoare de 71,2 milioane de dolari pentru creditul cumpărător.. AGERPRES

×