x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Politicienii au pus ochii si pe Eximbank

Politicienii au pus ochii si pe Eximbank

11 Feb 2005   •   00:00

Actul constitutiv al Eximbank va fi modificat prin introducerea unui articol care va stabili ca revocarea din functie a membrilor Consiliului de Administratie, inclusiv a presedintelui si vicepresedintilor executivi ai bancii, se va realiza conform Legii 31/1990 privind societatile comerciale.

Aceasta inseamna o simplificare a procedurii de revocare a membrilor Consiliului de Administratie al Eximbank.

POLITIZARE. Unii analisti considera ca in acest fel se deschide de fapt calea schimbarii actualei conduceri. "A merge din nou pe o politizare a sistemului este o mare greseala. Probabil se doreste sa se puna din nou oamenii lor: Rusanu, Bogza", considera Mihai Tanasescu, presedintele Comisiei buget, finante, banci din Camera Deputatilor. "Lucrul cel mai important este sa avem o stabilitate", apreciaza Tanasescu.

SPECIALISTI. Acesta considera ca in conducerea bancii sunt profesionisti neimplicati politic care si-au demonstrat eficienta prin sustinerea exportului ce a avut cresteri semnificative in ultimii ani. "Consideram ca este dreptul Guvernului de a emite ordonante de urgenta. Nu stim ce a avut in vedere acest act normativ, ce putem spune este ca anul 2004 a fost cel mai bun din istora bancii, cu un profit de 422 miliarde de lei, in conditiile mentinerii ratei dobanzii la cel mai mic nivel de pe piata si un volum de export sustinut de 2,4 miliarde USD. Din cei 422 miliarde de lei, 88% reprezinta un profit al statului", apreciaza presedintele bancii, Mariana Diaconescu.

×
Subiecte în articol: economic