x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii 200 profesioniști în cardiologie pediatrică vor beneficia de specializări finanțate din euro fonduri europene

200 profesioniști în cardiologie pediatrică vor beneficia de specializări finanțate din euro fonduri europene

07 Iun 2019   •   13:35
200 profesioniști în cardiologie pediatrică vor beneficia de specializări finanțate din euro fonduri europene
Sursa foto: Spotmatik/Getty Images/iStockphoto

5 milioane euro fonduri europene vor fi alocate prin intermediul Programului Operațional Capital Uman pentru specializări de care vor beneficia peste 200 profesioniști în cardiologie pediatrică din România.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a lansat, astăzi, în consultare publică ghidul solicitantului „Competențe pentru competitivitate în domeniul cardiologiei pediatrice -boli cardiovasculare, chirurgie și ATI”.

Finanțarea specializării profesioniștilor din domeniul cardiologiei pediatrice are loc în contextul în care malformaţiile cardiace la copii reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze de mortalitate în primul an de viaţă al nou-născuților.

Finanțarea din fonduri europene reprezintă una dintre soluțiile noastre pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor cu afecțiuni cardiovasculare. Ne dorim să asigurăm suficient personal medical - medici și asistente specializate - care să aibă grijă de copiii cu astfel de afecțiuni, a declarat domnul Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Fondurilor Europene.

Apelul POCU va asigura formarea a cel puțin 200 medici și asistenți medicali care lucrează în spitale din regiunile mai puțin dezvoltate ale țării: Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia.

Vor putea depune proiecte autorităţile de sănătate publică, institutele şi instituţiile medicale, cu competențe în cardiologie pediatrică care îndeplinesc următoarele condiții: au secție/ compartiment de cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară copii, anestezie și terapie intensvă copii, bloc operator copii cu facilități în vederea chirugiei pe cord deschis, laborator de cardiologie intervențională și cateterism cardiac, angiografie și electrofiziologie; au angajați cel puțin: 3 medici cu experiență în chirugia cardiovasculară copii, 3 medici ATI cu experiență în anestezia și terapia intensivă cardiovasculară pediatrică, 4 medici cardiologi pediatri/ cu competență în cardiologia pediatrică, 1 cardiolog cu competență în cardiologie intervențională pediatrică.

×
Subiecte în articol: programul operational capital uman