x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Angajatorii străini, cei mai vânaţi de români

Angajatorii străini, cei mai vânaţi de români

de Giulia Anghel    |    06 Mai 2019   •   11:03
Angajatorii străini, cei mai vânaţi de români
Sursa foto: IvanMikhaylov/Getty Images/iStockphoto

Domeniul financiar-contabil deţine supremaţia în preferinţele românilor care îşi caută un loc de muncă, urmat îndeaproape de transporturi şi resurse umane, potrivit platformei de recrutare online, Bestjobs. Companiile care au atras cei mai mulţi candidaţi sunt marile firme străine. Doar o singură companie românească se află însă în topul preferinţelor angajaţilor. Performanţele înregistrate în ultimii ani de Banca Transilvania au făcut-o atractivă pentru persoanele care îşi caută un job mai bine plătit.

 

Specialiştii în resurse umane sunt cei mai interesaţi de găsirea unui nou loc de muncă, cu un volum total de peste 24.000 de căutări în perioada martie-aprilie, în timp ce sectorul financiar-contabil se află pe prima poziţie,  cu peste 25.000 de accesări luna trecută. Deşi transporturile au înregistrat mai mult de 17.000 de căutări, atractivitatea acestui domeniu a fost în scădere cu 37% în aprilie faţă de martie.

34.000 de români au aplicat pentru joburi în inginerie, vânzări şi IT.

 

O singură companie autohtonă în top

Compania în care vor să lucreze cei mai mulţi români este Enel, unde s-au înregistrat 1.968 de aplicări, urmată de Oracle, cu 1.880 de CV-uri trimise, Amazon Development Center, cu 1.731 de solicitări, Banca Transilvania, cu 1.610 de căutări, Unilever, cu 1.538 de accesări, British American Tobacco, cu 1.479, UPC România, cu 1.462, Deichmann, cu 1.352, Alpha Bank, cu 1.333 şi Alka Trading, cu 1.313.

Din ce în ce mai mulţi candidaţi preferă să aplice direct pe paginile de profil ale angajatorilor, cele mai accesate joburi fiind ale societăţii Oracle România, care deţine şi cel mai bun brand de angajator, cu 106 candidaturi spontane. Este urmată de Alka Trading – 101, Banca Transilvania – 96, British American Tobacco – 85 şi Draxlamaier – 82.

În aprilie, românii au fost mai preocupaţi de sărbătorile de Paşte decât de căutarea unui nou job, motiv pentru care volumul de aplicări a scăzut cu aproximativ 20%.

 

Banca Transilvania a devenit atractivă pentru angajaţii români, fiind singura companie cu acţionariat românesc în topul căutărilor

×