x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Lucrători români de la un abator din Germania, infectați cu coronavirus

Lucrători români de la un abator din Germania, infectați cu coronavirus

21 Mai 2020   •   16:31
Lucrători români de la un abator din Germania, infectați cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe transmite că există şi români printre persoanele confirmate cu coronavirus, angajați la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Dissen, landul Saxonia Inferioară.

MAE s-a autosesizat, prin Ambasada României la Berlin, în urma informaţiilor, apărute în presa locală, referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu COVID-19 în rândul mai multor salariați ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea respectivă şi a întreprins demersuri de urgență pe lângă autorităţile locale şi angajator pentru a verifica dacă printre persoanele infectate se regăsesc şi cetăţeni români.

Toate persoanele infectate suferă de o formă uşoară a bolii sau sunt asimptomatice şi beneficiază de sprijinul angajatorului pentru procurarea produselor necesare.Demersurile autorităţilor germane sunt în derulare.

Ambasada României la Berlin nu a primit, deocamdată, solicitări din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie, însă menţine legătura atât cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară.

MAE reiterează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate tratează "cu prioritate" orice solicitare de sprijin din partea cetăţenilor români şi întreprind demersuri pentru soluţionarea fiecărei situaţii, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

MAE recomandă cetăţenilor români care se află în străinătate şi se confruntă cu situaţii dificile, inclusiv cazuri în care drepturile acestora nu sunt respectate, să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat. 

×