x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte A fost lansat romanul "The Testaments", continuarea best-seller-ului "Povestea Slujitoarei"

A fost lansat romanul "The Testaments", continuarea best-seller-ului "Povestea Slujitoarei"

10 Sep 2019   •   16:03
A fost lansat romanul "The Testaments", continuarea best-seller-ului "Povestea Slujitoarei"
Sursa foto: Antena1

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood şi-a lansat la Londra ultimul său roman, ''The Testaments'', continuarea best-seller-ului ''The Handmade's Tale'', după care a fost realizat serialul cu același nume. În timp ce ediția în limba engleză a cărții a fost vândută în peste 8 milioane de exemplare la nivel mondial, producția de televiziune a câștigat mai multe premii Globul de Aur, Emmy și Bafta. 

Acest al doilea volum a fost deja selectat pentru Booker Prize 2019, un prestigios premiu literar britanic, iar ecranizarea sa este deja în curs.

"Povestea Slujitoarei" prezintă o societate distopică, în  care Statele Unite ale Americii devine o țară totalitară numită Gilead, în care drepturile femeii nu există, au loc violuri în cadrul ceremoniilor religioase, iar femeile sunt folosite doar pentru procreere. Personajul principal este June Osborne, o tânără care încearcă să-și salveze cele două fete din acest stat misogin. 

Noul roman, "The Testaments" spune poveștile lor la 15 ani distanță.
 

''The Handmade's Tale'', un mare succes la lansare, în 1985, a devenit un adevărat manifest feminist al timpurilor moderne după adaptarea romanului la serial, în 2017, ceea ce a permis accesul la un nou public.

La lansarea din noaptea de luni spre marţi, în librăria ''Waterstones'' din Piccadilly, a fost prezentă şi actriţa Romola Garai, cunoscută în special pentru rolul din ''The Handmaid's Tale''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Povestea Slujitoarei