x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Editura Integral a lansat cărţile hibride, în premieră mondială

Editura Integral a lansat cărţile hibride, în premieră mondială

18 Noi 2019   •   17:20
Editura Integral a lansat cărţile hibride, în premieră mondială

Primele cărți hibride/ inteligente/ smart-book-uri din lume, care conțin, pe lângă text și ilustrații, câteva zeci sau câteva sute de pictograme QR, au fost lansate în exclusivitate de editura Integral. Acestea pot fi văzute şi citite la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, care îşi va deschide porţile miercuri la Romexpo Bucureşti.

 

Cum e să te delectezi citind o carte tipărită pe hârtie, care, prin intermediul telefonului inteligent, să te poarte în vastul spaţiu al internetului, la fotografii, videoclipuri sau evenimente relaţionate cu subiectul cărţii? Codurile QR sunt purtătoare de conținut și extind lectura cărții în mediul online. Cititorii au acum legătura care lipsea între cartea tipărită și internet.

Tot ce le trebuie cititorilor sunt o carte pe hârtie și un smartphone cu o aplicație gratuită de scanat QR-uri. Iar dacă smartphone-ul comunică și cu smart-TV-ul prin intermediul funcției Smart View, atunci experiența lecturii devine de neegalat. Textul din carte se completează cu spoturi video, navigare pe site-uri și bloguri, consultarea bibliografiei direct la sursă. Totul se întâmplă instantaneu, folosind o carte tipărită și un smart-phone, fără cabluri, fără software, fără aptitudini speciale.

Primele cărți publicate deja de editura Integral sunt:

  • Mașina de răsucit idei incomode. Eseuri (aproape) incorecte politic de Constantin Crânganu (517 QR). Colecția Geosophia
  • Publi-Cetatea. Branduri de poveste de Florin Dumitrescu (42 QR). Colecția Librăria de Afaceri
  • Experimentul P. de Alexander Hausvater (32 QR). Colecția Galaxia H.
  • Nicolae Covaci Pictorul. Album de pictură de Nicolae Covaci (10 QR). Colecția Phoenix

De 500 de ani, cartea tipărită nu s-a schimbat. A venit momentul unei revoluții tehnologice, care să reașeze cartea tipărită în preferințele publicului. Smart-book-ul/ cartea hibridă a egalat acum e-bookul ca posibilitate de lectură inteligentă și oferă o lectură integrală.

×