x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Jurnalul îţi oferă miercuri, 22 ianuarie, ultimul volum al colecţiei Esoterica. "De la nuntă la înmormântare - o istorie alternativă a României profunde"

Jurnalul îţi oferă miercuri, 22 ianuarie, ultimul volum al colecţiei Esoterica. "De la nuntă la înmormântare - o istorie alternativă a României profunde"

21 Ian 2020   •   13:38
Jurnalul îţi oferă miercuri, 22 ianuarie, ultimul volum al colecţiei Esoterica. "De la nuntă la înmormântare - o istorie alternativă a României profunde"

În spațiul mioritic se petrec o mulțime de fapte care țin de România profundă, dar și de latura stranie a poporului nostru, care a moștenit practici păgâne de la strămoșii daci și nu numai. În cartea care apare miercuri cu Jurnalul, regasiţi tradiții, obiceiuri, cutume sau superstiții mai mult sau mai puţin obişnuite, dar care ne definesc ca popor.

Iată câteva subiecte din cartea "De la nuntă la înmormântare - o istorie alternativă a României profunde":

- Vremuri în care soția favorită era arsă pe rugul funerar împreună cu soțul decedat.

- Strigături lubrice pentru cei plecaţi, prin care se reiterează performanțele sexuale din trecut.

- Nunta și nuntirea la români - la limita dintre cultură populară, superstiții și esoterism, dar și a feluritelor uneltiri și intrigi politice.

- Ritualuri de trecere la cele veșnice - moartea și înmormântarea în viziunea poporului român, o mulțime de ciudățenii și întâmplări insolite.

Nu rata începând de miercuri un volum plin de lucruri fascinante, care apare miercuri, 22 ianuarie,  împreună cu Jurnalul. Preţ special: 15,9 lei ziarul + cartea.

×