x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Miercuri, 12 iunie, Jurnalul îţi oferă o carte cu dezvăluri impresionante: "20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX"

Miercuri, 12 iunie, Jurnalul îţi oferă o carte cu dezvăluri impresionante: "20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX"

11 Iun 2019   •   11:21
Miercuri, 12 iunie, Jurnalul îţi oferă o carte cu dezvăluri impresionante: "20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX"

Atentatele au devenit o obişnuinţă în ţările lumii. Îndreptate acum spre populaţia civilă, în trecut erau organizate împotriva politicienilor sau a artiştilor. Cartea "20 de atentate care au schimbat fața Secolului XX", oferită de Jurnalul de miercuri, 12 iunie, îţi dezvăluie cele mai importante atacuri, dedesubturile şi secretele acestora, dar şi consecinţele nebănuite pe care le-au avut asupra omenirii.

Secolul trecut este perioada istorică în care atentatul terorist a devenit o armă incontestabilă a luptei politice, uneori fiind cel mai eficient mijloc de a amorsa un complot. Victimele - fie ele capete încoronate, președinți, prim-miniștri sau chiar artiști! - servesc apoi ca simboluri cu multiple utilizări malefice, provocând și justificând o suită de reacții în lanț cu consecințe catastrofale pentru o națiune sau, adesea, întreaga omenire. Dar suntem noi, oare, pregătiți să vedem aceste tragedii în adevărata lor lumină?!?

Iată ce poţi citi în cartea care apare miercuri cu Jurnalul:

- Franz Ferdinand și marșarierul inexistent al unui Rolls Royce al Austriei

- Cum, suferind de sifilis, Lenin a fost, oficial, împușcat de o femeie aproape oarbă!

- Troțki, marxistul prieten cu bancherii

- Stalin în agonie - eliminat de șeful NKVD după un chef monstruos

- Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Rajiv Gandhi - trei generații din aceeași familie de conducători ai Indiei care au sfârșit la fel

- Rafael Trujillo - sfârșitul lui El Caudillo, cel mai brutal dictator din Caraibe

- Frații Kennedy, dincolo de Mafie, FBI și CIA, dincoace de Marilyn Monroe

- Olof Palme, un JFK suedez și o mulțime de necunoscute

- Martin Luther King - „I have a dream…”

- Lady Diana: moștenitorul tronului britanic urma să aibă un frate vitreg musulman?

- John Lennon - moartea inexplicabilă a unui bărbat „mai celebru ca Iisus Christos”.

Nu rata începând de miercuri, 12 iunie, un volum plină de dezvăluiri intrigante! Preţ special: 15,9 lei cartea + ziarul Jurnalul.

×