x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Doliu în lumea filmului. Un mare actor european a murit. Ultimul său rol l-a avut în serialul "Game of Thrones"

Doliu în lumea filmului. Un mare actor european a murit. Ultimul său rol l-a avut în serialul "Game of Thrones"

09 Mar 2020   •   15:20
Doliu în lumea filmului. Un mare actor european a murit. Ultimul său rol l-a avut în serialul "Game of Thrones"
Sursa foto: max von sydow/facebook

Actorul franco-suedez Max von Sydow a decedat la vârsta de 90 de ani, după cum a anunțat soția sa. El a jucat în multe filme alături de marea vedetă Ingmar Bergman. Ultimul său rol l-a avut în serialul "Game of Thrones".

"Cu profundă durere vă anunţăm plecarea dintre cei vii a lui Max von Sydow la 8 martie 2020", a anunţat producătoarea Catherine von Sydow.

Max von Sydow a fost un actor prolific, a avut roluri secundare în zeci de producții cinematografice, în mai multe limbi. 

I sa decernat Premiul Cultural al Fundaţiei Regale a Suediei în 1954, a fost numit Commandeur des Arts et des Lettres, în 2005, şi a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare în 2012.

Soția sa dorește discreție în perioada de doliu, potrivit revistei Paris Match.

El a făcut parte din distribuția mai multor filme considerate clasice: "Pelle Cuceritorul" (1987) pentru care a primit o nominalizare la premiile Oscar, "Deşertul Tătarilor" (1976), "Exorcistul" (1973), pentru care a fost nominalizat la Globurile de Aur, la categoria cel mai bun actor secundar.

×
Subiecte în articol: actor max von sydow