x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sentința în procesul pentru viol împotriva lui Harvey Weinstein se va pronunța săptămâna viitoare

Sentința în procesul pentru viol împotriva lui Harvey Weinstein se va pronunța săptămâna viitoare

11 Feb 2020   •   14:27
Sentința în procesul pentru viol împotriva lui Harvey Weinstein se va pronunța săptămâna viitoare
Sursa foto: harvey weinstein/antena3

Procesul pentru viol intentat producătorului hollywoodian Harvey Weinstein ar putea fi gata pentru pronunţarea sentinţei săptămâna viitoare, după audierea tuturor martorilor apărării, care au contrazis relatările mai multor victime care au asigurat că au fost hărţuite sexual de producătorul de la Hollywood.

Judecătorul James Burke a anunţat că membrii completului de judecată se pot retrage pentru a delibera marţea viitoare, după încheierea depoziţiei martorilor aduşi de apărarea lui Weinstein, care au început să depună mărturie la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit mass-media locale.

Luni a fost audiate trei persoane: o actriţă din anturajul lui Weinstein, Claudia Salinas, care a depus mărturie împotriva lui Lauren Young; Talita Maia, care a pus la îndoială afirmaţiile făcute de Jessica Mann; şi Nelson Lopez, administratorul clădirii în care locuieşte Annabella Sciorra şi care a contrazis declaraţiile actriţei.

Săptămâna trecută, Lauren Young, în vârstă de 30 de ani, a povestit cum Harvey Weinstein a închis-o în baia camerei hotelului Montage Beverly Hills (Los Angeles), unde a pipăit-o şi s-a masturbat în faţa ei, în timp ce Claudia Salinas aştepta de cealaltă parte a uşii.

Claudia Salinas a depus mărturie sub jurământ că nu s-a aflat niciodată într-un "scenariu" precum cel prezentat de tânăra actriţă.

La rândul său Maia, prietenă şi fostă colegă de apartament a actriţei Jessica Mann, a mărturisit că Jessica vorbea foarte frumos de Weinstein, pe care l-a descris uneori drept "sufletul ei spiritual pereche". Jessica Mann l-a acuzat pe Weinstein că a violat-o într-un hotel din New York în 2013.

În timp ce Annabella Sciorra, cunoscută din serialul "Soprano", a asigurat că a fost violată de Weinstein, în iarna 2013-2014 în apartamentul ei, după ce acesta a intrat în blocul în care locuia fără să fie oprit de vreun portar, administratorul blocului a susţinut în faţa juraţilor că există în permanent doi portari care nu ar fi permis intrarea în clădire a vreunui necunoscut.

Procuratura îl acuză pe Weinstein de cinci infracţiuni sexuale, între care două pentru viol, pe baza mărturiilor făcute de Jessica Mann şi Miriam Haleyi.

Pe baza acestor mărturii, procurorii vor să demonstreze că tiparul de comportament al lui Weinstein este cel al unui prădător sexual.

Iniţial, judecătorul anunţase că procesul ar putea dura până la 6 martie, însă a devansat data estimativă a concluziilor, după ce apărarea a informat că audierile martorilor săi s-ar putea încheia săptămâna aceasta.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: proces de viol Harvey Weinstein