x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Cine va prezenta prima seară a Festivalului Cerbul de Aur

Cine va prezenta prima seară a Festivalului Cerbul de Aur

20 Aug 2018   •   14:48
Cine va prezenta prima seară a Festivalului Cerbul de Aur

Artistul Aurelian Temişan şi Ilinca Avram, prezentatoare a matinalului de la TVR Moldova, vor fi prezentatorii primei seri a Festivalului "Cerbul de Aur", informează un comunicat TVR transmis, luni, AGERPRES. 

"Este o onoare pentru mine să dau start evenimentului anului din Piaţa Sfatului, alături de Aurelian Temişan. Este un eveniment istoric ce marchează 50 de ani de la prima ediţie, dar şi Centenarul Marii Uniri. Este şi o mare responsabilitate, având în vedere că doar două basarabence au mai prezentat Cerbul de Aur, acestea fiind marea actriţă Stela Popescu şi inegalabila Anastasia Lazariuc. Va fi o seară memorabilă pentru mine! Vă aşteptăm cu drag în data de 29 august la Braşov, la un spectacol de gală! Ne vedem acolo!", a declarat Ilinca Avram, citată în comunicat. 

Aurelian Temişan aminteşte că a mai prezentat Cerbul de Aur în 2009, "la ultima ediţie", şi acum revine, în 2018, la ediţia jubiliară. 

"Pe 29 vă dau întâlnire direct de pe scenă pentru că voi fi la cârma prezentărilor. Aşadar, ne vedem pe scenă, la seara de deschidere a Cerbului!", spune Temişan. 

Ediţia aniversară a festivalului debutează pe 29 august, cu o seară de gală dedicată artiştilor care au marcat evenimentul de la Braşov. Prima seară este o sărbătoare a laureaţilor Festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Corina Chiriac sau Răzvan Krivach. 

Spectatorii şi telespectatorii se vor reîntâlni cu piesele rămase în memoria Festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiştilor premii la Festival, printre acestea numărându-se şi "Say something", "Dau viaţa mea pentru o iubire", "Cerul", "Of, inimioară", "Spune-mi", "Inimă, nu fi de piatră", "Je t'aime", "Noapte caldă". 

În prima seară vor susţine recitaluri Gigliola Cinquetti - câştigătoare a marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a Cerbului de Aur, în anul 1969, Andra - laureată a ediţiei din 2005, interpretul de fado Paulo Braganza şi trupa The Humans. 

La ediţia din acest an a Cerbului de Aur recitaluri vor fi susţinute de Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla's Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton şi vedeta Galei, Nicole Scherzinger. 

Secţiunea concurs a Festivalului va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii. 

Ediţia jubiliară a festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente. 

Biletele pentru Festival sunt disponibile pe site-ul Eventim şi în reţeaua partenerilor săi. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR Moldova. AGERPRES

×