x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ordinea ȋn care concurenții vor interpreta melodia românească la Cerbul de Aur 2019

Ordinea ȋn care concurenții vor interpreta melodia românească la Cerbul de Aur 2019

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Aug 2019   •   14:57
Ordinea ȋn care concurenții vor interpreta melodia românească la Cerbul de Aur 2019

Luni, 19 august, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea zilei ȋn care interpreții participanți la concurs vor cânta melodia românească.

 

Joi, 22 august - prima seară de concurs - șase artiști vor interpreta melodia ȋn limba română, iar șase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, ȋn cea de-a doua seară a concursului, după același algoritm, ceilalți șase finaliști să interpreteze melodia ȋn limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu.

 

În cadrul evenimentului, care a avut loc în prezența concurenților, fiecare finalist a extras câte un bilet pentru a afla ziua ȋn care va interpreta melodia românească.

 

Tragerea la sorți s-a făcut ȋn ordinea alfabetică a țărilor din care provin concurenții. Doi dintre aceștia nu au ajuns ȋncă la Brașov, dar au ȋmputernicit, ȋn scris, organizatorii, să-i reprezinte. 

 

Conform tragerii la sorți, ȋn prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenți:

 

Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)

Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)

Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)

Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)

Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)

Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)

 

Ȋn cea de-a doua seară, melodia ȋn limba română va fi interpretată de:

Alfie Arcuri – Australia (cu piesa „Acasă” – Smiley)

Cynthia Verazie – Cipru (cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai)

Veronica Liberati – Italia (cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana)

Eliza  G – Italia (cu piesa „Creioane colorate” – Feli)

Ralfs Eilands – Letonia (cu piesa „Apa” – Loredana)

Renate – România (cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea)

 

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm, dar şi romantică! Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, Cerbul de Aur este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Festivalul va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21.00.

 

Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro (https://www.eventim.ro/ro/bilete/cerbul-de-aur-2019-brasov-piata-sfatului-529987/event.html), UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj - în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti – în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (in format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.

 

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România.

 

×
Subiecte în articol: Cerbul de Aur 2019