x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Turneu Iglesias - Echipament de un milion de euro

Turneu Iglesias - Echipament de un milion de euro

de Alex Revenco    |    16 Iul 2008   •   00:00

Turneul "40 de ani de muzică" a avut programate trei spectacole în România. După ce luni marele muzician a susţinut un concert extraordinar la Cluj, astăzi el evoluează la Iaşi, pe stadionul "Emil Alexandrescu", ultimul concert fiind sîmbătă, la "Poarta 1 Port Constanţa".



Turneul "40 de ani de muzică" a avut programate trei spectacole în România. După ce luni marele muzician a susţinut un concert extraordinar la Cluj, astăzi el evoluează la Iaşi, pe stadionul "Emil Alexandrescu", ultimul concert fiind sîmbătă, la "Poarta 1 Port Constanţa". Început în luna ianuarie în Africa de Sud, turneul mondial a cuprins  numeroase concerte în ţări precum Columbia, Venezuela, Argentina şi Uruguay. În martie, Iglesias a ajuns în Brazilia, în aprilie în SUA, în mai în Turcia; în iunie a concertat în Ucraina, Slovenia, Serbia şi Rusia.

CERBUL DE AUR. Au urmat Siria şi România, unde se poate spune că e "apogeul turneului", deoarece acum 40 de ani Julio Iglesias, şi-a început cariera la Cerbul de Aur de la Braşov,  primul lui Fesival Internaţional la care a participat. Ca şi în celelalte ţări ale turneului, muzicianul spaniol aduce în România echipament tehnic de peste un milion de euro, cu o greutate de aproximativ trei tone. De altfel, se pare că echipamentul tehnic, fiind din cea mai nouă generaţie şi fabricat în Statele Unite, componentele sale sînt foarte greu de găsit în Europa, acesta fiind motivul pentru care managementul artistului a ţinut să-l transporte dintr-o ţară în alta la toate concertele.

12 PERSOANE. În acest turneu, Julio Iglesias este însoţit de şapte instrumentişti, trei backing vocals şi doi dansatori de tango. După România, artistul merge în Finlanda, Spania, Portugalia, Italia, Belgia, în august şi septembrie revine în SUA, turneul urmînd să ia sfîrşit în luna decembrie. (Alex Revenco)

×
Subiecte în articol: muzica