x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cine a trădat România?

Cine a trădat România?

de Serban Cionoff    |    21 Feb 2019   •   18:07
Cine a trădat România?

Foc și pară pentru că reprezentantul României în COREPER nu  a votat pentru ca Slujirea să fie căftănită  șefă a viitorului Parchet al Uniunii Europene, Ludovic Orban președintele PNL, cere ca acestuia să i se retragă cetățenia! ,,Este o lipsă de patriotism- tună și fulgeră fostul chitarist electoral al lui Klaus Iohannis-, este chiar o trădare!’’După care, îi somează pe ministrul de externe,Teodor Meleșcanu, cât și ministrul delegat pentru afaceri europene,George Ciamba, să își prezinte neîntârziat demisiile pentru același motiv.

 Să o recunoaștem, prin ceea ce le cere, acum, neîntârziat să facă șefului diplomației române și ministrului delegat, președintele PNL dovedește că, de data asta, este nițel mai blând decât a fost, de pildă, cu primul ministru Viorica Dăncilă, căreia i-a și făcut plângere penală, acuzând-o de ,,înaltă trădare’’ după vizita în Israel. Dar asta numai după ce  președintele Klaus Iohannis i-a acuzat, la pachet, pe Liviu Dragnea și pe șefa executivului, că au făcut niște ,,înțelegeri secrete cu evreii’’. Motiv foarte puternic pentru ca Ludovic Orban să sară ca ars și să facă o plângere penală, dar nu ca lider de partid, ci doar așa, pe persoană fizică. Plângere penală care a și ajuns acolo unde îi era locul. Adică la coșul de gunoi.

 Așa că să eu zic să nu răsufle,încă, ușurați nici Teodor Meleșcanu, nici George Ciamba și nici reprezentantul României în COREPR. Fiindcă nu  știm când, dacă și cum se va pronunța președintele Klaus Iohannis pe acest subiect fierbinte, așa încât, intempestivul domn Ludovic Orban să nu găsească motiv (sau doar pretext) pentru o nouă plângere  penală și, Doamne ferește!, pentru mai multe…

Să profităm, așadar, de răgaz și să încercăm să deslușim în ce ar consta  ,,lipsa de patriotism’’ și, mai rău,  ,,trădarea’’ pe care  le denunță și le incriminează patriotul Ludovic Orban. Recunosc, nu sunt nici primul și , poate,nici sigurului care propune un asemenea exercițiu. A făcut-o, în termeni răspicați, europarlamentarul Răzvan Popa care a atras atenția că,,președintele PNL este ultima persoană care  poate vorbi de România și de interesele ei, în condițiile în care, de fiecare dată, a cerut europarlamentarilor liberali să voteze împotriva României,iar aceștia s-au executat’’.Pentru ca, tot Răzvan Popa să atragă atenția asupra unui alt  adevăr de necontestat:,,Cu cât sunt mai anti-români,europarlamentarii PNL, cu atât mai mult sunt apreciați de propriul partid’’. Cazul cel mai reprezentativ fiind cel al lui  Siegfried Mureșan, un caz care, sunt convins, nici nu mai are nevoie de o recapitulare aparte într-atât de încărcat este rușinosul său palmares anti-românesc. Din păcate, Siegfried Mureșan nefiind singurul parlamentar catapultat în legislativul comunitar de pe platforma politico-ideologică a PNL, el având alături pe încă vreo câteva personaje de lugubră notorietate, ale căror nume nu vreau să le mai evoc pentru a nu vă strica seara.

  Rămâne,totuși, de lămurit în ce ar consta ,,patriotismul’’ de către trebuia să dea dovadă reprezentantul României în COREPER cât și domnii Teodor Meleșcanu și George Ciamba, votând-o pe Nefertiti pentru funcția de șefă a Parchetului Uniunii Europene. Ceea ce,numaidecât ne trimite la întrebarea-cheie: în ce anume a constat patriotismul de care a dat dovadă Laura Kovesi însăși, atâta vreme cât ,sub comanda sa, DNA-ul a decimat pur și simplu elitele din domenii vitale ale progresului țării, cel economic și cel medical fiind în mod sistematic și cu multă brutalitate vânate de către această entitate a lugubrului binom.

  Fie și numai pentru aceste motive, dați-mi voie să nu fiu de acord cu o altă afirmație făcută de către europarlamentarul Răzvan Popa, care susține că prin declarațiile mai sus menționate Ludovic Orban ,,s-a umplut iar de ridicol’’. Fiindcă nu doar despre ridicol este vorba și în acest caz, ci despre o sfidare deliberată a adevărului faptelor. Adevăr care constă în aceea că, dacă Laura Kovesi merită să îi se spună Slujirea, atunci, cu siguranță, că nu este vorba despre slujirea Interesului Național, ci despre slujirea a cu totul altor interese. Fapte pentru care, cu siguranță, Laura Kovesi și acoliții săi vor trebui să dea, cât mai curând, socoteală!

×