x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Euro si cai verzi pe pereti

Euro si cai verzi pe pereti

de Marius Tucă    |    12 Feb 2004   •   00:00

Dupa ce zile de-a randul Romania a fost tinta criticilor catorva parlamentari europeni, vestea ca vom primi peste 10 miliarde de euro dupa momentul integrarii a venit ca o izbavire.

Ceea ce inseamna ca toata aceasta adevarata nebunie care a parut o furtuna din care se prevedea de catre unii ca Romania va esua in negocierile pentru aderarea la Uniune a fost o furtuna intr-un pahar cu apa. Partea mai proasta a fost ca noi eram in pahar si s-au gasit destui sa faca valuri in el, doar-doar vor putea pescui in ape tulburi. Pentru Guvernul Nastase, anuntul poate fi luat ca o binecuvantare. Eu cred ca trebuie luat ca o mare obligatie.

Daca e cineva de la Bucuresti care considera ca de-acum trebuie sa stam, si mai ales sa stea cu mainile-n san si sa astepte integrarea si miliardele de euro, se insala amarnic. Ne asteapta un raport de tara in septembrie, ne asteapta capitole de negociere grele care trebuie incheiate pana la sfarsitul anului, in sfarsit, ne asteapta un efort extraordinar de a rezolva in Administratie, in Justitie tot ce n-am rezolvat pana acum. Asadar, toti cei care cred ca s-au vazut cu sacii in caruta ar trebui sa se mai uite o data, atenti, foarte atenti si o sa observe ca iluzia le-a jucat feste. Iar Guvernul de la Bucuresti trebuie sa traga toate invatamintele din scandalul adoptiilor prin care a trecut.

O legislatie clara, care sa respecte recomandarile europene, o legislatie care sa nu lase loc de interpretari, si asta in toate domeniile integrarii, este singura solutie pentru a nu mai fi pe prima pagina a ziarelor din Europa. Sau tinta amendamentelor parlamentarilor europeni. Cele 10 miliarde de euro inseamna pentru Romania un vis frumos, care incepe din 2007. Totul este, ca pana atunci, in stilul nostru caracteristic, sa nu visam euro verzi pe pereti si sa nu facem nimic, iar in 2007 sa ramanem doar cu cai verzi. Bineinteles tot pe aceiasi pereti!

×
Subiecte în articol: editorial