x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Predestinata și beneficiarii competențelor sale

Predestinata și beneficiarii competențelor sale

de Serban Cionoff    |    10 Feb 2019   •   14:13
Predestinata și beneficiarii competențelor sale

„La o lună după preluarea președinției Consiliului UE, a apărut și scandalul. Exact acolo unde era de așteptat să apară, întrucât este vorba despre corupție și mită”. Așa își începe publicația germană „Tagenspiegel”(„Oglinda zilei”) comentariile despre piedicile pe care guvernul de la București i le pune Laurei Kovesi acum, când sunt tot mai clare indicii că ea ar putea fi proclamată șefă a viitorului Parchet European. Funcție pentru care Slujirea „este predestinată” date fiind „competențele sale care nu lasă nici-o  urmă de îndoială”. Da, ați citit bine, Laura Kovesi este „predestinată” să fie căftănită Procuror șef al UE!

Zicere care, de data asta, nu mai este doar o formulă de stil, o găselniță gazetărească, precum cele din textul publicat în „Tagenspiegel”, ci îi aparține domnului Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, fiind parte a declarațiilor oficialului german făcute cu prilejul întâlnirii cu ministrul român de justiție, Tudorel Toader. Întâlnire în cadrul căreia herr Gunther Krichbaum i-a cerut ministrului Tudorel Toader să nu se mai opună numirii multilateral-medaliatei Zeiță a anticorupției. Asigurându-l, totodată, că Germania și Franța ar putea ajunge la un compromis pentru a  o susține pe Laura Kovesi știut fiind că, pe lista mică,nu au mari rămas decât Nefertiti și alți doi candidați, unul din patria lui Voltaire și altul din patria lui Kant. Cât privește șansele ca aceste două state să ajungă la un compromis încep să cred că nu este vorba doar despre un deziderat,ci despre o ipoteză foarte plauzibilă. La urma –urmelor, dacă au ajuns, până la urmă, Germania și Franța la un compromis în dosarul gazoductului germano-rus, după ce, inițial, Franța își anunțase opoziția categorică, de ce, la o adică, să nu se ajungă- tot la un compromis!-  pentru a-i oferi pe tavă Laurei Kovesi postul pentru care „este predestinată”?!

S-ar prea putea ca unii cititori să se întrebe de unde și până unde are treabă președintele unei comisii a parlamentului federal din Germania să pledeze cu atâta pathos cauza Laurei Kovesi? Răspunsul la întrebare nu este prea greu de dat dacă răsfoim mai atent biografia neromanțată a acestui distins domn. Unde, bunăoară, vom întâlni câteva declarații edificatoare despre România, cel de-al doilea stat din fostul bloc comunist care, în 1967, a stabilit relații diplomatice cu Republica Federală Germană. De exemplu, marți 13 noiembrie 2018(și marți și 13!) herr Gunther Krichbaum proclama scurt și cuprinzător: „Nu avem voie, în prezent, să ne gândim la  ridicarea MCV pentru România!”  MCV fiind, după cum prea bine știm, acel instrument pus în funcțiune de (încă actuala)europarlamentară Monica Macovei, pe atunci ministru de Justiție și care, de-a lungul anilor, a fost manipulat în scopuri politice, prejudiciind grav interesele României, stat membru egal în drepturi și îndatoriri, al Uniunii Europene.

Din păcate, nu este singura declarație „puțin amicală față de România”(cum s-ar putea spune în limbaj diplomatic) a omului politic și parlamentarului german, herr Gunther Krichbaum. Să ne aducem aminte că, înainte de alegerile din 2012, același domn prevestea că alegerile „ar putea fi furate”.Așa cum domnia sa a clamat și că Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu „nu a corespuns standardelor europene”. Acuză care aduce frapant de bine aminte de obiecția categorică avansată de cancelarul Angela Merkel și anume că, din informațiile de care dispune reiese că în Constituția României nu există această procedură. Informații care, după cum s-a aflat ulterior, i-ar fi fost furnizată doamnei cancelar de către …Traian Băsescu însuși! Care Traian Băsescu l-a decorat, în anul 2010, pe herr Gunther Krichbaum, cu Ordinul „Steaua României” în grad de comandor.

Acum, dacă  tot am pomenit numele Monicăi Macovei, permiteți-mi să adaug amănuntul, nu chiar nesemnificativ, că soția distinsului parlamentar german s-a numit, înainte de căsătorie, Oana Paraschiva Harvala și a îndeplinit funcția de consilier al ministrei de Justiție, Monica Macovei. Mentorul și modelul de muncă și de luptă al neînfricatei Laura Kovesi! Tot la capitolul amănunte v-ar ruga să treceți și faptul că oficierea căsătoriei domnișoarei Oana Harvala cu herr Gunther Krichbaum s-a făcut la Sibiu, în anul 2010, pe 5 noiembrie, în decursul mandatului de primar al actualului președinte Klaus Iohannis. În fine, dar nu neapărat și în ultimul rând, vă invit să mai rețineți și faptul că domnișoara Oana Paraschiva Harva, acum doamna Oana Krichbaum, a îndeplinit și funcția de director executiv al Fundației „Părinți și copii”, fundație care avea ca obiect al muncii adopțiile de copii români de către familii de peste hotare. Adopții despre care, Teodora Bertzi, la acea vreme secretar general al Oficiului Român pentru Adopții, vorbea în acești termeni:”În România, adopțiile s-au făcut pe bandă rulantă. Copii erau tratați ca marfă”.

S-ar prea putea ca unii cititori, mai atenți la nuanțe și la amănunte, să îmi atragă atenția că și numele soților Klaus Werner și Carmen Georgeta Iohannis a fost des pomenit în discuțiile despre adopțiile cu copii din România, dar, în ceea ce mă privește, prefer să nu duc mai departe subiectul, lăsând celor care dispun de informații solide și probante să o continue...

Sunt, desigur, toate acestea, câteva simple coincidențe despre care și subsemnatul a mai avut ocazia să scrie câte ceva, tot aici, în coloanele jurnalului. M-a determinat, însă, să redeschid discuția insistența cu care herr Gunther Krichbaum intervine și se angajează în demersuri vădit părtinitoare în încercarea de a determina autoritățile române să ia decizii categoric defavorabile intereselor României.Defavorabile intereslor României, dar, după câte se vede, foarte prielnice pentru jocurile de interese ale unor anumite grupuri și persoane din actualele ierarhii ale Uniunii Europene.

 De bună seamă, în informația de presă difuzată după întâlnirea și convorbirile dintre Gunther Krichbaum și Tudorel Toader, nu apare și urarea pe care ministrul român de justiție a transmis-o fervenților susținători și fani ai Predestinatei(noul nume de cod al Laurei Kovesi!).Urare care suna așa: „M-aș bucura dacă ea v-ar face și dumneavoastră ce ne-a făcut nouă”. Ministrul Tudorel Toader făcând referire, fără doar și poate, numai și numai la „competențele Laurei Kovesi care sunt fără nici-o urmă de îndoială”, așa după cum atât de sugestiv s-a exprimat herr Gunther Krichbaum.

×