x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Designerul iPhone pleacă de la Apple

Designerul iPhone pleacă de la Apple

28 Iun 2019   •   10:30
Designerul iPhone pleacă de la Apple

Jony Ive, designerul iMac şi iPhone, va părăsi Apple în acest an pentru a-şi înfiinţa o firmă proprie, LoveFrom, care va număra totuşi Apple printre clienţii săi principali, a anunţat joi compania, citată de AFP şi BBC.
"Jony este o figură singulară în lumea designului, iar rolul său în renaşterea Apple este gigantic, de la revoluţionarul iMac în 1998 la iPhone în 2007 sau la noul sediu al grupului din California", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple, despre britanicul în vârstă de 52 de ani, care în urmă cu câţiva ani a fost înnobilat de către regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
"Apple va continua să profite de talentul lui Jony lucrând direct cu el pe proiecte exclusive", a continuat Cook, citat într-un comunicat, declarându-se "nerăbdător" să continue să lucreze cu designerul prin intermediul noii sale firme.
"După aproape 30 de ani şi nenumărate proiecte, sunt extrem de mândru de munca de durată pe care am depus-o pentru a crea o echipă de design, un proces şi o cultură la Apple, care nu au egal", a declarat Ive.
Potrivit BBC, până în prezent se cunosc puţine detalii despre LoveFrom, cu excepţia faptului că va avea sediul în California şi se va concentra pe tehnologia portabilă.
Plecarea lui Jony Ive din companie intervine însă într-o perioadă de schimbări pentru Apple. Directorul de retail Angela Ahrendts a plecat în luna aprilie, iar investitorii sunt îngrijoraţi de scăderea vânzărilor la iPhone-uri, notează BBC.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iphone