x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Un ventilator mecanic produs de echipele de F1 Red Bull și Renault, respins de serviciul britanic de sănătate

Un ventilator mecanic produs de echipele de F1 Red Bull și Renault, respins de serviciul britanic de sănătate

15 Apr 2020   •   10:40
Un ventilator mecanic produs de echipele de F1 Red Bull și Renault, respins de serviciul britanic de sănătate

Serviciul britanic de sănătate (NHS) a respins un ventilator mecanic conceput de echipele de Formula 1 Red Bull și Renault, transmite The Guardian.

Ventilatorul „low cost” era conceput pentru a susține lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Serviciul britanic de sănătate trebuie să își crească numărul de ventilatoare mecanice de la 10.000 la cel puțin 18.000, pentru ca sistemul de sănătate să fie pregătit pentru vârful epidemiei de coronavirus, așteptat la finalul acestei luni.

Ventilatorul BlueSky, conceput de Red Bull – Renault, s-a bucurat de rapoarte pozitive inițial, însă autoritățile sanitare britanice au estimat că pacienții infectați cu noul coronavirus au nevoie de aparate mai sofisticate decât ceea ce s-a crezut initial.

Echipele de Formula 1 lucrează în present la mai multe ventilatoare mecanice în cadrul unui proiect denumit Project Pitlane. „Responsabilii proiectului BlueSky – Red Bull Racing și Renault F1 Team – au dat dovadă de un devotament și o competență admirabile pe toată durata proiectului și trebuie să fie mândre de munca pe care au depus-o”, a spus un purtător de cuvânt al Formulei 1.  

×