x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă David Attenborough afirmă că modificările climatice pot să genereze tulburări sociale

David Attenborough afirmă că modificările climatice pot să genereze tulburări sociale

09 Iul 2019   •   22:30
David Attenborough afirmă că modificările climatice pot să genereze tulburări sociale

Naturalistul David Attenborough le-a transmis parlamentarilor britanici, marţi, că fixarea unui nou obiectiv de "de-carbonizare" a economiei naţionale reprezintă un aspect esenţial şi i-a avertizat, totodată, spunând că un eventual eşec în privinţa limitării modificărilor climatice ar putea să producă uriaşe tulburări sociale, informează Reuters. 

David Attenborough, unul dintre cei mai influenţi prezentatori TV din lume ai unor emisiuni despre natură, a spus că decizia de luna trecută a Marii Britanii, care a anunţat că doreşte să devină prima ţară din G7 care şi-a trasat obiectivul de a ajunge la zero emisii nete de carbon până în 2050, ar putea să stimuleze considerabil acţiunile similare pe plan internaţional. 

"Este un obiectiv dificil. Nu este o declaraţie uşor de făcut şi va costa mulţi bani", a declarat David Attenborough la o şedinţă a comisiei pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială din cadrul Parlamentului britanic. "Este de fapt un angajament practic, iar eu sper din tot sufletul că îl vom atinge şi că îl vom respecta", a adăugat celebrul naturalist.

David Attenborough, care a început să vorbească tot mai des în public despre riscurile generate de criza climatică în ultimii ani, a adăugat: "Este absolut esenţial ca acest lucru să fie îndeplinit - dacă vrem să evităm tulburări sociale uriaşe". 

El a declarat în aceeaşi reuniune că speranţele sale sunt legate de avântul activismului de mediu observat în rândul tinerilor, care au devenit tot mai conştienţi de faptul că vor suporta impacturi climatice devastatoare pe măsură ce această criză se va agrava în următoarele decenii. 

"Problemele de peste 20-30 de ani vor fi probleme majore, care vor provoca uriaşe tulburări sociale, dar şi modificări în felul nostru de a ne hrăni şi de a trăi", a adăugat David Attenborough.

"Cel mai încurajant aspect pe care l-am remarcat constă în faptul că electoratul de mâine îşi face deja auzită vocea, foarte clar, încă de pe acum", a mai spus renumitul realizator şi prezentator TV.

David Attenborough, realizatorul şi prezentatorul documentarelor TV "Planet Earth" şi "Blue Planet", a mai spus că impactul de mediu asupra transportului aerian se va reflecta în preţurile biletelor de avion.

"Dacă veţi lua în calcul aceste costuri, veţi vedea că biletele actuale sunt extraordinar de ieftine", a adăugat naturalistul britanic.

AGERPRES

×