x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Evolutia Soarelui îi îngrijorează pe oamenii de știință!

Evolutia Soarelui îi îngrijorează pe oamenii de știință!

12 Feb 2018   •   08:28
Evolutia Soarelui îi îngrijorează pe oamenii de știință!

Soarele va deveni mult mai rece si mai putin stralucitor pana in 2050, avertizeaza astronomii americani de la University of California, San Diego

 

In opinia oamenilor de stiinta, aceste schimbari vor fi rezultat al marelui minimum solar - fenomen periodic, cand campul magnetic al astrului slabeste, formand mai putine pete si emanand mai putine ultraviolete.

In studiul lor, specialistii au analizat radiatiilor altor stele similare Soarelui pe parcursul a 20 de ani. Pe baza datelor astfel obtinute, ei au ajuns la concluzia ca Soarele va deveni mai "pleostit, mai trist" la mijlocul secolului 21.

La fiecare 11 ani, activitatea Soarelui scade si creste. De data aceasta insa, temperatura stelei ar ptuea cobori, potrivit calculelor oamenilor de stiinta, sub minimum inregistrat, cu aproximatie, intre 1645 si 1715.

Atunci, conform estimarilor astrofizicianului Edward Walter Maunder, pe suprafata Soarelui s-au format numai 50 de pete in loc de 40.000-50.000 cat apar de regula.

Este un fragment din istoria omenirii asociat, de regula, cu o scurta perioada glaciara, dar nu toti cercetatorii sustin aceasta ipoteza, afirmand ca fie si in conditiile unei scaderi dramatice a activitatii solare nu se poate produce o radice globala accelerata.

×