x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Programul pentru misiuni cu echipaj uman al NASA are un nou director

Programul pentru misiuni cu echipaj uman al NASA are un nou director

13 Iun 2020   •   21:00
Programul pentru misiuni cu echipaj uman al NASA are un nou director

Director al Programului pentru misiuni cu echipaj uman al Agenției Spațiale Americane NASA a fost numit Kathy Lueders, transmite dpa. Aceasta lucrează în agenție din 1992.

''Kathy ne oferă experienţa şi pasiunea extraordinare de care avem nevoie pentru a continua să avansăm cu Artemis şi cu obiectivul nostru de a aseleniza prima femeie şi următorul bărbat pe Lună până în 2024'', a declarat Jim Bridenstine, directorul general al NASA.

Lueders a monitorizat lansarea, în urmă cu două săptămâni, a doi astronauţi americani, primii oameni care au ajuns cu o navetă spaţială privată la Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Predecesorul său, Douglas Loverro, a demisionat cu doar câteva zile înaintea de lansare, ceea ce a provocat o anumită îngrijorare.

Kathy Lueders este responsabilă pentru revenirea în siguranţă a celor doi astronauţi americani, Robert Behnken şi Douglas Hurley.

Într-un e-mail trimis colegilor, Douglas Loverro a precizat că plecarea sa are legătură cu riscurile pe care ar trebui să și le asume pentru a respecta termenul limită al agenţiei americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună, până în 2024.

''Este clar că am făcut o greşeală în acea alegere şi sunt singurul care trebuie să suporte consecinţele'', a scris acesta.

Doug Loverro a preluat funcţia în octombrie 2019 pentru a coordona o  misiune cu echipaj uman pe Lună până în 2024, în cadrul unui calendar accelerat stabilit de administraţia Trump în 2019. 

×