x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Şeful NASA ar putea asista la lansarea unei rachete Soyuz

Şeful NASA ar putea asista la lansarea unei rachete Soyuz

11 Feb 2019   •   17:09
Şeful NASA ar putea asista la lansarea unei rachete Soyuz

Administratorul Agenţiei Spaţiale Americane (NASA), Jim Bridenstine, ar putea merge în Rusia luna viitoare pentru a asista la lansarea unei rachete Soyuz, a informat duminică presa rusă, după ce invitaţia adresată omologului său rus Dmitri Rogozin de a veni în Statele Unite a fost anulată din cauza sancţiunilor americane, relatează luni dpa. 

Şeful NASA, Jim Bridenstine, ar putea fi prezent la lansarea unei rachete Soyuz pe 14 martie de pe cosmodromul Baikonur, a informat agenţia de ştiri rusă Interfax. O întâlnire cu şeful agenţiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, ar urma să aibă loc în timpul vizitei. 

În ianuarie, NASA a anulat o invitaţie adresată lui Rogozin de a veni în vizită în Statele Unite după ce mai mulţi membri ai Congresului american au afirmat că şeful agenţiei spaţiale ruse se află pe o listă cu sancţiuni a SUA. Rogozin a fost plasat pe această listă în 2014, ca răspuns la acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina. 

În pofida relaţiilor diplomatice tensionate dintre SUA şi Rusia, cooperarea între programele spaţiale ale celor două ţări a continuat. Până acum, Bridenstine şi Rogozin s-au întâlnit la Moscova şi Baikonur, ultima lor întâlnire având loc la mijlocul lunii octombrie anul trecut.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: soyuz nasa roscosmos