x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Specialist FBI despre cum să păstrăm cheile mașinii pentru ca vehiculul să nu poată fi furat

Specialist FBI despre cum să păstrăm cheile mașinii pentru ca vehiculul să nu poată fi furat

17 Iul 2018   •   16:33
Specialist FBI despre cum să păstrăm cheile mașinii pentru ca vehiculul să nu poată fi furat

Uneori cele mai simple metode se dovedesc a fi și cele mai eficiente. Sfatul unui fost agent FBI este să păstrăm peste zi cheile de la mașină într-o cutie care este căptușită cu folie de aluminiu.

”Cu toate că nu este ideal, este cel mai ieftin mod de a ne feri mașina de a fi furată”, a declarat pentru USA Today, Holly Hubert, fost specialist în ciber-securitate a FBI.  Acesta a mai adăugat că amenințările cibernetice sunt extrem de dinamice ceea ce îi lasă expuși hackerilor pe consumatorii obișnuiți.

Holly Hubert sugerează celor care au o mașină să își achiziționeze o pungă Faraday în care să își păstreze cheile vehiculului.
Tehnic, mașinile noastre sunt tot timpul în așteptarea unui semnal de la cheia electronică. Hoții pot capta semnalul cu ajutorul unor aparate care amplifică semnalul cheii care se află, să zicem într-o geantă, sau în buzunarul proprietarului, și copiază codul de acces al vehiculului. Copierea codului nefiind vreo filozofie pentru hoții de mașini din zilele noastre.

Fie că învelim cheile într-o folie de aluminiu sau într-o punga Faraday, blocează semnalul electromagnetic dintre cheie și mașină și astfel hoții nu pot accesa codul mașinilor.

×
Subiecte în articol: furt masina