x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SUA ar putea interzice aplicația Tik Tok pe telefoanele angajaților federali

SUA ar putea interzice aplicația Tik Tok pe telefoanele angajaților federali

05 Mar 2020   •   14:08
SUA ar putea interzice aplicația Tik Tok pe telefoanele angajaților federali
Sursa foto: antena1.ro

Senatorul republican Josh Hawley a declarat că va depune un proiect de lege care va interzice angajaților federali să folosească aplicația Tik Tok pe telefoanele lor, sporind astfel tensiunile crescânde dintre Washington și Beijing.

Există deja mai multe agenții americane care se ocupă de probleme de securitate națională și care au interzis angajaților să utilizeze aplicația.

Tik Tok permite utilizatorilor să posteze scurte videoclipuri și a crescut rapid în popularitate printre adolescenții americani.

Aproximativ 60% din cei 26,5 milioane de utilizatori activi lunari ai TikTok din Statele Unite au între 16 și 24 de ani, potrivit datelor companiei din 2019.

Guvernul SUA a lansat o investigație, în noiembrie anul trecut, asupra companiei ByteDance Technology Co, proprietarul TikTok, după ce aceasta a achiziționat cu un miliard de dolari aplicația americană Musical.ly.

Planul lui Hawley demonstrează îngrijorările din rândul oficialilor americani cu privire la datele colectate de la utilizatorii din această țară și care ar putea ajunge la guvernul chinez. Mulți parlamentari sunt sceptici față de China, pe care o consideră o amenințare la libera exprimare și la confidențialitatea și securitatea online.

Mediafax

×
Subiecte în articol: tik tok sua angajati federali