x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Eveniment istoric: Regele Carol al II-lea va fi înmormântat lângă fiul său, Regele Mihai

Eveniment istoric: Regele Carol al II-lea va fi înmormântat lângă fiul său, Regele Mihai

08 Mar 2019   •   22:33
Eveniment istoric: Regele Carol al II-lea va fi înmormântat lângă fiul său, Regele Mihai

Controversatul rege al României, Carol al II-lea, care nu şi-a găsit încă, metaforic vorbind, odihna veşnică, va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai.

Amintim că, la capătul unei vieţi zbuciumate, monarhul a murit în exil, în Portugalia, în anul 1953. Abia după 13 ani de la Revoluţie s-a reuşit repatrierea osemintelor sale.

Astfel, în urmă cu 16 ani, la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduse două sicrie, cel al regelui Carol al II-lea şi cel al consoartei sale, Elena Lupescu.

Primul a fost aşezat, cu titlu provizoriu, într-o capelă mică, asemănătoare unui cavou, din curtea mănăstirii. Al doilea a fost înhumat tot pe terenul aşezământului monahal, dar într-o zonă inaccesibilă publicului. Un loc de veci înconjurat de mormintele unor călugări şi călugăriţe!

Acum, în noua necropolă regală, inaugurată la moartea neprevăzută a Reginei Ana, vor fi aduși și cei doi, Carol al II- lea și Elena Lupescu.

Aici a fost înhumat, între timp, şi Regele Mihai şi au fost amenajate alte locuri de veci în care urmează să fie depuse osemintele Reginei..............

Citește mai departe AICI

×