x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Poliţia a descins la sediul federaţiei de fotbal. „Este vorba de criminalitate în sport. Vorbim de acuzaţii de corupţie legate de activitatea comisiei de arbitri”

Poliţia a descins la sediul federaţiei de fotbal. „Este vorba de criminalitate în sport. Vorbim de acuzaţii de corupţie legate de activitatea comisiei de arbitri”

16 Oct 2019   •   09:32
Poliţia a descins la sediul federaţiei de fotbal. „Este vorba de criminalitate în sport. Vorbim de acuzaţii de corupţie legate de activitatea comisiei de arbitri”

Peste 20 de poliţişti au descins la sediul Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), marţi, la mai puţin de o oră după demisia preşedintelui Boris Mihailov, în urma manifestărilor rasiste ale suporterilor bulgari la meciul de luni seara cu Anglia, în preliminariile EURO 2020, transmite Reuters.

O purtătoare de cuvânt a procuraturii bulgare a precizat că operaţiunea a făcut parte dintr-o anchetă condusă de Oficiul Procuraturii Specializate.

''Este vorba de criminalitate în sport. Vorbim de acuzaţii de corupţie legate de activitatea comisiei de arbitri din cadrul BFU şi de delegarea arbitrilor la meciuri. Ancheta este în curs şi e prea devreme pentru a spune dacă se vor efectua arestări'', a declarat Rumiana Arnaudova pentru Reuters.

O purtătoare de cuvânt a federaţiei a confirmat prezenţa poliţiştilor la sediul BFU din Sofia.

Boris Mihailov (56 ani), component al echipei Bulgariei care a atins semifinalele Cupei Mondiale din 1994, din SUA, a fost preşedintele federaţiei din 2005, când l-a înlocuit pe Ivan Slavkov, exclus din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic pentru acuzaţii de corupţie.

Fostul portar, care a jucat şi la Cupele Mondiale din 1986 şi 1998, dar şi la EURO 96, a fost criticat dur de presa locală şi de suporteri pentru faptul că nu a reuşit să scoată federaţia în afara suspiciunilor de corupţie şi a controverselor. Bulgaria nu s-a mai calificat la un turneu final major din 2004.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Boris Mihailov