x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport România - Suedia. Trafic rutier restricţionat în zona Arenei Naţionale, cu ocazia meciului din cadrul preliminariilor de calificare la Euro 2020

România - Suedia. Trafic rutier restricţionat în zona Arenei Naţionale, cu ocazia meciului din cadrul preliminariilor de calificare la Euro 2020

15 Noi 2019   •   10:25
România - Suedia. Trafic rutier restricţionat în zona Arenei Naţionale, cu ocazia meciului din cadrul preliminariilor de calificare la Euro 2020

Traficul rutier va fi restricţionat, vineri, în zona Arenei Naţionale din Bucureşti, unde, începând cu ora 21,45, se va desfăşura meciul de fotbal România - Suedia din cadrul preliminariilor de calificare la Euro 2020.

Potrivit DGPMB, pentru buna desfăşurare a evenimentului, va fi restricţionat traficul rutier începând cu ora 17,00, progresiv, în funcţie de afluenţa publicului, şi, dacă situaţia o va impune, pe:

* str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;

* bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în stadion sau între şos. Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson;

* banda I de circulaţie de pe str. Vatra Luminoasă, între str. Tony Bulandra şi bd. Pierre de Coubertin;

* str. Sg. Vasile Şerbănică, între bd. Basarabia şi intrarea în stadion (parcarea C);

* str. Tony Bulandra, între str. Vatra Luminoasă şi rond str. Maior Coravu;

* bd. Basarabia, între Piaţa Muncii şi bd. Chişinău, pentru afluirea/ defluirea pietonală, dacă situaţia o va impune.

Se recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele de trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri şi să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic, precizează DGPMB.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

* Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a partidei de fotbal, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, în dispozitivul de ordine publică se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Aceştia vor fi sprijiniţi de patru reprezentanţi din partea Poliţiei Suedeze, specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române.

Jandarmii bucureşteni se vor afla şi în Centrul Vechi, unde vor împărţi flyere suporterilor suedezi cu recomandări referitoare la meciul de fotbal România - Suedia.

Începând cu ora 18,30 se va permite accesul în complexul sportiv doar pentru posesorii de bilete, invitaţii şi parking-uri auto, în zona "Arena Fanilor". Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19,30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

"Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă", precizează Jandarmeria.

* Circulaţia trenurilor de metrou va fi prelungită vineri cu o oră, ca urmare a desfăşurării partidei de fotbal, conform unui comunicat al Metrorex.

"Ministerul Transporturilor şi Metrorex, alături de Federaţia Română de Fotbal, vin în sprijinul publicului participant la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Suediei, ce se va desfăşura pe stadionul "Arena Naţională" şi anunţă că vineri, 15 noiembrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră", se menţionează în comunicat.

Astfel, ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00,30 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 00,45 pe Magistrala 4. Intervalul de succedare a trenurilor va fi de aproximativ 10-12 minute. AGERPRES

×
Subiecte în articol: România - Suedia