x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport TENIS Croația a câștigat Cupa Davis în fața Franței

TENIS Croația a câștigat Cupa Davis în fața Franței

25 Noi 2018   •   17:00
TENIS Croația a câștigat Cupa Davis în fața Franței

Croaţia a câştigat duminică pentru a doua oară Cupa Davis, adjudecându-şi trofeul după ce Marin Cilic (7 ATP) l-a învins pe francezul Lucas Pouille (32 ATP) în trei seturi, 7-6(3), 6-3, 6-3, pe Stade Pierre Mauroy din Lille.
Datorită succesului obţinut de Cilic, Croaţia conduce cu 3-1 la scorul general şi indiferent de rezultatul ultimului meci de simplu, dintre Borna Coric (12 ATP) şi Jo-Wilfried Tsonga (259 ATP), este noua deţinătoare a Cupei.
Vineri, în prima zi a finalei, după primele meciuri de simplu, Croaţia conducea Franţa, câştigătoarea de anul trecut a trofeului, cu 2-0. Marin Cilic îl învinsese pe Jo-Wilfried Tsonga cu 6-3, 7-5, 6-4, iar Borna Coric se impusese în faţa lui Jeremy Chardy cu 6-2, 7-5, 6-4.
Sâmbătă, la dublu, Franţa a reuşit să recupereze din diferenţă, după ce perechea Nicolas Mahut/Pierre-Hugues Herbert a câştigat în patru seturi, 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (7/3), în faţa perechii formate din Mate Pavic şi Ivan Dodig.
Insuccesul de duminică al lui Pouille a spulberat însă speranţele francezilor de a păstra Cupa Davis la Paris. Croaţia, finalistă în 2016, a mai câştigat o singură dată Salatiera de Argint, în 2005.
Ediţia din acest an a Cupei Davis este ultima care se va disputa după actualul format, începând din 2019 urmând să se dispute un nou format cu 18 echipe participante la un turneu final de o săptămână, în luna noiembrie, la Madrid. 

Sursa: Agerpres 

×
Subiecte în articol: cupa davis croatia