x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Portugalia 3 - 1 / Bronz pentru Klinsmann

Germania - Portugalia 3 - 1 / Bronz pentru Klinsmann

de Daniel Stan    |    09 Iul 2006   •   00:00
 Germania  -  Portugalia 3 - 1 / Bronz pentru Klinsmann

Un stadion plin ochi a vibrat aseara pentru tehnicianul german, cerandu-i sa continue pe banca tehnica a nationalei Germaniei. Eroul serii a fost tanarul mijlocas al lui Bayerb Muinchen, Schwensteiger

Suporterii nemti au plans o noapte dupa esecul cu Italia, insa demnitatea specifica i-a readus cu picioarele pe pamant. S-a ratat finala Mondialului, dar mai era un meci, unul al orgoliilor si mandriei. Iar Portugalia a simtit pe propria piele ce inseamna sa joci impotriva unei Germanii ranita in orgoliu.

REVANSA. La turneul final din 2000, Portugalia a umilit Germania, 3-0, prin "tripla" reusita de Flavio Conceicao. Nemtii nu au uitat acel episod si s-au razbunat crunt. Cu un Kahn imbatabil, care a primit cadou de la Lehmann postul de titular pentru meciul sau de adio, elevii lui Jurgen Klinsmann au jucat exclusiv pentru antrenorul lor. Dupa un debut pe contre, nemtii au devenit mai realisti si au pus stapanire pe joc. Iar revansa a venit ca o izbavire. Schwensteiger s-a distrat cu visatoarea aparare portugheza, a inscris de doua ori si a contribuit decisiv la autogolul lui Petit. Lusitanii au reusit si ei golul de onoare, prin Nuno Gomes, insa era prea tarziu sa se mai schimbe ceva.

RETRAGERI. Daca Germania a luat bronzul ca o consolare, in schimb in tabara adversa s-a lasat cu retrageri. Astfel, Luis Figo va spune adio echipei nationale. "E timpul sa plec", a spus starul lui Internazionale Milano inainte de meci. Nu a fost sa fie o iesire triumfala. De asemenea, antrenorul Luis Felipe Scolari nu-si va mai prelungi contractul cu federatia portugheza, desi nimeni nu are ce sa-i reproseze. Daca Scolari va pleca, in schimb Klinsmann are o mare dilema, dupa ce un stadion intreg i-a scandat numele, implorandu-l sa ramana la nationala Germaniei. Mai ales ca a preluat echipa intr-un moment dificil si, cum comentau specialistii inainte de Mondial, putini credeau ca Germania va ajuntge in semifinale. Dar Klinsmann a crezut.

GERMANIA - PORTUGALIA 3 - 1 (0-0)
  • Au marcat: Schweinsteinger (’ 57; ’ 78), Petit (’ 61 autogol)/ N. Gomes (’88)
  • Stadion: Gotlieb Daimler (Stuttgart)
  • Ambianta: 52.000 de spectatori
  • GERMANIA: Kahn - Schneider, Huth, Metzelder, Lahm - Jansen, Kehl, Frings, Schweinsteinger (’79 Hitzlsperger) - Klose (’64 Neuville), Podolski (’71 Hanke). Antrenor: Jurgen Klinsmann.
  • PORTUGALIA: Ricardo - Ferreira, R. Costa, Meira, Valente (’ N. Gomes) - Maniche, Costinha (’46 Petit), C. Ronaldo, Deco - Simao, Pauleta (’77 Figo). Antrenor: Luiz Felipe Scolari
  • Arbitru: Toru Kamikawa (Japonia)
  • ×
    Subiecte în articol: germania mondial 2006