x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Statistici interesante înainte de reluarea Bundesliga

Statistici interesante înainte de reluarea Bundesliga

15 Mai 2020   •   13:57
Statistici interesante înainte de reluarea Bundesliga

Bundesliga se vă relua sâmbătă, spre bucuria fanilor din întreaga lume, care așteaptă cu nerăbdare să vadă din nou meciuri spectaculoase.

 

În ultima săptămână, Bundesliga a devenit un campionat de fotbal mai popular ca oricând. Site-urile de specialitate au publicat avancronici din Bundesliga mai detaliate ca niciodată, presa externă a scris ample reportaje și se așteaptă audiențe TV peste medie.

 

Programul etapei a 26-a din Bundesliga

 

Sâmbătă, de la ora 16:30

 

Borussia Dortmund - Schalke 04

RB Leipzig - Freiburg

Hoffenheim - Hertha Berlin

Fortuna Dusseldorf - Paderborn

Augsburg - Wolfsburg

 

Sâmbătă, de la ora 19:30

 

Eintracht Frankfurt - Borussia M'Gladbach

 

Duminică, de la 16:30

 

FC Koln - Mainz

 

Duminică, de la 19:00

 

Union Berlin - Bayern Munchen

 

Luni, de la 21:30

 

Werder Bremen - Bayer Leverkusen

 

Statistici interesante înainte de reluarea Bundesliga

 

Robert Lewandowski este cel mai bun marcator din acest sezon, cu 25 de reușite în tricoul lui Bayern Munchen. El este urmat de Timo Werner de la Leipzig, cu 21 de goluri, și de Jadon Sancho de la Borussia Dortmund, cu 14 goluri.

 

Cel mai bun pasator din acest sezon este Thomas Muller de la Bayern Munchen, cu 16 assist-uri. Neamțul este urmat de Jadon Sancho, cu 15 assist-uri, și de Christopher Nkunku de la Leipzig, cu 12 assist-uri.

 

Cele mai multe șuturi trimise în acest sezon îi aparțin lui Robert Lewandowski, care a căutat de 110 ori ținta. Atacantul polonez este urmat de Timo Werner (95 de șuturi) și de Serge Gnabry de la Bayern Munchen (79 de șuturi).

 

La nivel de echipe, Bayern Munchen a șutat cel mai des la poartă, având 468 de încercări. RB Leipzig a trimis 402 șuturi, iar Bayer Leverkusen a trimis 378.

 

Tot Bayern Munchen a șutat de cele mai multe ori în bară, de 16 ori în 25 de partide. Hoffenheim a trimis mingea în bară de 11 ori, iar Schalke 04 de 10 ori.

 

Conform unui agloritm bazat pe inteligență artificială, creat de postul BeInSports, Bayern Munchen are 87.8% șanse să câștige un nou titlu. Ar fi al optulea titlu în Bundesliga la rând pentru Bayern. În acest moment, avansul față de locul doi, ocupat de Borussia Dortmund, este de patru puncte.

 

În 5 din ultimele 6 meciuri disputate în toate competițiile, Bayern Munchen a marcat cel puțin două goluri. De asemenea, bavarezii nu au mai primit gol în ultimele patru partide, având inclusiv o victorie cu 3-0 pe terenul lui Chelsea, în Champions League.

 

Werder Bremen speră să evite retrogradarea, fiind acum pe locul 17, cu 18 puncte, la 8 în spatele liniei de salvare. Pentru Werder, aceasta ar putea fi prima retrogradare după 40 de ani. De altfel, din 1963 încoace, Werder a petrecut un singur sezon în afara Bundesliga. Werder are un antrenor de doar 37 de ani, Florian Kohfeldt, care conduce echipa din 2017 încoace.

 

Robert Lewandowski a avut cele mai multe atingeri de balon în careul adversarilor în acest sezon de Bundesliga, 207 la număr. Din aceste atingeri au rezultat 25 de goluri. El este urmat de Timo Werner, cu 200 de atingeri și de Serge Gnabry, cu 175 de atingeri.

 

Bayern Munchen a avut un procentaj de reușită de 78.5% al paselor mai lungi de 22 de metri. Bavarezii sunt urmați de Borussia Dortmund (76.4%) și Bayer Leverkusen (73.8%).

 

Kingsley Ehizibue (FC Koln) și Konrad Laimer (RB Leipzig) sunt jucătorii care au avut cele mai multe deposedări în acest sezon, 81 la număr. Dintre acestea, Ehizibue a reușit 48 în propria treime de teren, în timp ce Laimer doar 25. Echipa din Bundesliga cu cele mai multe deposedări este Paderborn, 545, urmată de Schalke 04 (508) și FC Koln (504).

 

×
Subiecte în articol: bundesliga