x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Superstitii - Coincidentele "squadrei azzurra"

Superstitii - Coincidentele "squadrei azzurra"

de Delia Gomoescu    |    07 Iul 2006   •   00:00
Superstitii - Coincidentele "squadrei azzurra"

Papa, Rolling Stones si numerologia ii determina pe italieni sa creada ca vor castiga finala Cupei Mondiale, chiar daca francezii le-au pus intotdeauna probleme in intalnirile importante.

Italienii sunt superstitiosi si cred in semne si in coincidente. Macaronarii sunt convinsi ca intre parcursul lor de la actuala editie a Cupei Mondiale si traseul de la CM 1982, atunci cand au castigat trofeul, exista o multime de similitudini. Nu neaparat legate de tehnica si de tactica.

ASEMANARI. De exemplu, in 1982, Papa era polonez, iar Italia a invins Polonia in semifinala. Acum, Papa e german, iar "squadra azzurra" a eliminat Mannschaftul. Amestecand sacrul cu profanul, peninsularii au descoperit ca in urma cu 24 de ani, la 11 iulie, Rolling Stones a concertat la Torino. Acum, celebra formatie va fi la Milano. Si in 1982, si in 2006, nationala a fost privita cu scepticism la inceputul turneului final. In plus, starea de nervozitate a selectionerului Marcello Lippi a fost considerata asemanatoare cu aceea a lui Enzo Bearzot, antrenorul care a adus ultimul titlu. La randul sau, Christian Zaccardo a fost comparat cu Fulvio Collovati: amandoi au marcat cate un autogol in al doilea meci al turneului.

NUMERE. Coincidentele se regasesc si in domeniul cifrelor. Incepand din 1970, Italia a jucat in finala mondiala la fiecare 12 ani: 1970, 1982, 1994, 2006, alternand esecurile cu victoriile. Pentru ca in 1994 a fost o infrangere, italienii cred ca acum nu poate fi vorba decat despre un succes. Apoi semifinalistele: in Spania erau toate europene, acum la fel.

×
Subiecte în articol: mondial 2006