x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami Open după un meci de aproape 3 ore

Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami Open după un meci de aproape 3 ore

24 Mar 2019   •   23:21
Simona Halep s-a calificat în optimi la Miami Open după un meci de aproape 3 ore
Sursa foto: Captura Video

Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Miami, după ce a învins-o pe slovena Polona Hercog (93 WTA), scor 5-7, 7-6(1), 6-2, după un meci de două ore și 45 de minute.

Halep (27 ani), a doua favorită a competiţiei, a câştigat după două ore şi 50 de minute, aceasta fiind victoria cu numărul 100 în trei seturi din cariera sa.

Românca a început destul de greoi şi a avut nevoie de mai bine de un set ca să îşi găsească ritmul, dar în decisiv a controlat jocul şi a obţinut victoria.

Halep a luat primul ghem al meciului, dar apoi Hercog, care a jucat agresiv, cu multe mingi cu efect şi veniri la fileu, a câştigat trei ghemuri la rând. Slovena a condus cu 4-2, dar Halep a reuşit egalarea după o şedinţă de ''court coaching'' cu antrenorul Daniel Dobre, a condus cu 5-4, dar apoi a pierdut următoarele trei ghemuri şi setul (5-7).

În actul secund, s-a mers cap la cap cu serviciul până la 4-3, după care Halep a reuşit un break. Românca a servit pentru câştigarea setului, dar Hercog a reuşit break-ul şi a egalat, 5-5. Setul a ajuns în tiebreak, unde Simona s-a concentrat bine şi s-a impus fără drept de apel, cu 7-1.

Hercog a câştigat primul ghem din setul decisiv, Halep a egalat după ce a salvat în prealabil o minge de 0-2, iar apoi a reuşit un break şi s-a desprins la 3-1. Hercog a luat un ghem la zero (3-2), dar Halep a servit şi ea bine, reuşind un ghem ''alb''. Românca a forţat apoi şi scorul a devenit 5-2, Simona încheind meciul în stil de mare campioană, cu un nou ghem la zero.

Halep a avut cifre bune la serviciu, 67% la primul şi 57% la al doilea, după un început mai modest, a reuşit un as, a făcut două duble greşeli, a contabilizat 20 de mingi direct câştigătoare (winners) şi 39 de erori neforţate.

Hercog (28 ani, 93 WTA) a avut 6 aşi, 3 duble greşeli, 35 de winners şi 47 de erori neforţate. Polona Hercog câştigase singurul duel de până acum cu Halep, în 2009, la Sofia (ITF, 100.000 dolari), în primul tur, cu 7-6 (3), 1-6, 6-2.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Venus Williams (38 ani, 43 WTA), care a trecut în turul anterior de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1. Halep şi Venus sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3, dar românca le-a câştigat pe ultimele trei, fără a ceda mai mult de cinci ghemuri. Ultimul duel a fost la Australian Open, în turul al treilea, încheiat cu 6-2, 6-3 pentru Halep.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Simona Halep