x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Premierul nipon propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

UPDATE Premierul nipon propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

de Giulia Anghel    |    24 Mar 2020   •   14:23
UPDATE Premierul nipon propune amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020

Premierul japonez Shinzo Abe a propus amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, într-o conferință cu șefii Comitetului Olimpic Internațional, după cum transmite dailymail.uk. Acesta urmează să discute și cu președintele american Donald Trump despre noul calendar sportiv. 

Abe a făcut anunțul în urma unei convorbiri cu președintele CIO, Thomas Bach, și cu șeful Comitetului de Organizare, Yoshiro Mori.

„Va veni în etape. Vom amâna jocurile și vom începe să ne ocupăm de toate implicațiile mutării acestora, care sunt imense”, declarase anterior Dick Pound, membru CIO.

Comitetul Olimpic Internațional anunțase, duminică, un termen limită de patru săptămâni pentru a decide asupra datei de desfășurare, în contextul pandemiei cu coronavirus și a exclus anularea completă a acestora.

Anunțul a stârnit panică în rândul sportivilor care se tem pentru sănătatea lor, Canada, Australia și Marea Britanie anunțând că nu vor să participe.

Premierul nipon și președintele american vor purta, în zilele următoare, discuții telefonice despre noile măsuri care trebuie luate. 

Anularea completă a competiției ar afecta grav Japonia, care a cheltuit deja 30 de miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice. 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Comitetul Internațional Olimpic ar putea decide amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. 

Dick Pound, membru CIO, a anunțat că aceasta ar putea avea loc în 2021.

Olimpiada este programată pentru  perioada 24 iulie – 9 august. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat  însă asupra riscului susținerii acesteia.

„Ținând cont de informațiile oferite de CIO, s-a decis ca Jocurile Olimpice să fie amânate. Momentan nu s-a stabilit noua dată de desfășurare a competiției, dar cu siguranță aceasta nu va începe pe 24 iulie, așa cum știam cu toții”a declarat Pound, pentru USA Today

Canada și Australia au anunțat deja că nu vor participa.

×
Subiecte în articol: coronavirus JO2020 tokyo