x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ana Birchall: Educaţia, unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta

Ana Birchall: Educaţia, unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta

05 Oct 2019   •   10:05
Ana Birchall: Educaţia, unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Internaţionale a Educaţiei, punctând că educaţia este unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta, fiind "cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noştri".

"Astăzi, 5 octombrie, la nivel internaţional, se celebrează Educaţia, unul dintre pilonii principali fără de care o societate nu se poate dezvolta, iar omenirea nu poate evolua. Educaţia este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noştri, pentru că le oferă şansa la o viaţă mai bună, iar banii alocaţi acestui domeniu reprezintă cea mai sigură investiţie pentru viitor. 'Relaţiile pozitive şi sentimentul de apartenenţă cultivate de dascăli le oferă elevilor confortul, încrederea, competenţa şi motivaţia de a învăţa', susţine Dr James P. Comer, de la Universitatea Yale. De aceea, în centrul sistemului de educaţiei ar trebui să se afle, deopotrivă, atât dascălul, cât şi elevul", a scris Ana Birchall pe Facebook.

Ea a menţionat că dascălii au o misiune foarte importantă şi anume de a forma viitorii adulţi bine pregătiţi profesional, dar şi echilibraţi emoţional.

"În prezent, meseria de dascăl este pe cât de solicitantă, pe atât de provocatoare, acesta fiind nevoit să se reinventeze zi de zi pentru a ţine pasul cu ritmul schimbărilor pe care le aduce dezvoltarea tehnologică. Dascălul trebuie să ofere educaţie unui elev care este conectat în permanenţă la informaţii prin intermediul Internetului, care, de altfel, îl şi determină să pună foarte multe întrebări. Întrucât starea de sănătate emoţională a unui elev îşi pune amprenta asupra rezultatelor şcolare, dascălul ar trebui să-l ajute pe elev să fie campion nu numai la învăţătură, ci şi al propriei lui vieţi. Elevul respectat, validat, apreciat va ajunge un adult cu încredere în el şi cu stima de sine ridicată care îl vor ajuta să ia cele mai bune decizii pentru a-şi croi cel mai bun drum în viaţă", a precizat ministrul Justiţiei. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ana birchall