x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul aviatic din Cuba a fost o "eroare umană", potrivit companiei care deţinea avionul

Accidentul aviatic din Cuba a fost o "eroare umană", potrivit companiei care deţinea avionul

17 Iul 2018   •   14:41
Accidentul aviatic din Cuba a fost o "eroare umană", potrivit companiei care deţinea avionul

Accident aviatic din Cuba, care a dus la moartea a 110 persoane, în apropiere de aeroporul internaţional Jose Martin din Havana, Cuba, a fost o “eroare umană”, a spus compania mexicană care deţine avionul, potrivit BBC.

Damojh Airlines a declarat că un studiu al înregistrărilor arată că avionul Boeing 737 a decolat prea abrupt. Compania a spus că echipajul a pilotat aeronava “într-un unghi foarte abrupt de urcare”, fapt ce a dus la o capacitate de ridicare redusă.

Uniunea piloţilor mexicani susţine că declaraţia liniei aeriene, care a fost publicată înainte ca investigaţia oficială să ajungă la o concluzie, este “iresponsabilă”.

Un purtător de cuvânt al uniunii piloţilor mexicani a declarat că Damojh “încearcă doar să-şi apere interesele” prin a arunca vina asupra echipajului înainte ca investigaţia oficială să ajungă la o concluzie. În urma accidentului de pe 18 mai, doi foşti piloţi ai companiei au afirmat că Damojh Airlines are o istorie proastă în privinţa întreţinerii aeronavelor.

Autorităţile aviatice din Mexic au suspendat activitatea companiei Damojh până la finalizarea anchetei privind accidentul.

 

×