x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caravana cu migranți: Sute de imigranți au ajuns la granița cu SUA

Caravana cu migranți: Sute de imigranți au ajuns la granița cu SUA

14 Noi 2018   •   17:16
Caravana cu migranți: Sute de imigranți au ajuns la granița cu SUA

Sute de migranți din America Centrală, care au căltorit prin Mexic pentru a solicita azil în SUA, au ajuns la granița Mexic-SUA, în orașul Tijuana, scrie BBC. 

Grupul, format din 400 de peroane, care include și migranți ai comunității LGBT, s-au rupt din caravana de 5000 de persoane în Mexic. Grupuri mai mari de migranți sunt așteptate în zilele următoare. Secretarul Apărării din SUA, James Mattis, a spus că va merge la granița SUA-Mexic, miercuri.
Cei 5000 de migranți, care spun că au fugit din calea persecuțiilor, sărăciei și violențelor din Honduras, Guatemala și El Salvador, au făcut mare parte din călătorie pe jos. 
Călătoria a început din orașul San Pedro Sula, Honduras, pe 13 octombrie, ceea ce înseamnă că aceștia au călătorit 4,800 de kilometri. Având în vedere că ruta pe care au trebuit să o străbată este plină de pericole, precum grupurile de criminali, mulți dintre migranți au spus că se simt în siguranță când călătoresc în număr mai mare. 
Biroul vamal și de protecție a frontierelor americane a declarat că va închide punctele de trecere a frontierei San Isidro și Otay Mesa de lângă Tijuana, pentru a permite Departamentului Apărării să instaleze sârmă ghimpată și să ridice baricade și garduri. 
Administrația Trump s-a opus de la început caravanei cu migranți. Președintele SUA a semnat un decret prin care a suspendat acordarea de azil celor care trec ilegal granița, mișcare puternic criticată. 

×