x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a numit un nou ministru de Externe

Coreea de Nord a numit un nou ministru de Externe

19 Ian 2020   •   21:30
Coreea de Nord a numit un nou ministru de Externe

Regimul nord-coreean a numit în funcţia de ministru de Externe o înaltă oficialitate care se ocupa până în prezent de relaţiile intercoreene, au declarat duminică surse de la Seul pentru agenţia sud-coreeană Yonhap, transmite EFE.

Lui Ri Son-gwon, care a condus organismul Phenianului însărcinat cu relaţiile cu Sudul în timpul celei mai recente faze de apropiere, i-a fost încredinţat portofoliul externelor, potrivit surselor citate.

Regimul condus de Kim Jong-un (foto) ar fi notificat cu privire la această numire legaţiile diplomatice de la Phenian şi se aşteaptă ca decizia să fie anunţată oficial săptămâna viitoare.

Ri Son-gwon, un fost înalt oficial militar, a prezidat până acum Comitetul pentru Reunificarea Paşnică a ţării, un organism similar Ministerului Unificării sud-coreean. În această calitate, Ri a condus delegaţiile nord-coreene la reuniunile la nivel înalt de la Seul, desfăşurate în vara anului 2018, care s-au materializat prin summitul organizat în acelaşi an, în septembrie, între liderul nord-coreean şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord