x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Delegația nord-coreeană de la Jocurile Olimpice primită cu căldură de Kim. Ce poze și-a făcut liderul de la Phenian

Delegația nord-coreeană de la Jocurile Olimpice primită cu căldură de Kim. Ce poze și-a făcut liderul de la Phenian

13 Feb 2018   •   18:34
Delegația nord-coreeană de la Jocurile Olimpice primită cu căldură de Kim. Ce poze și-a făcut liderul de la Phenian

Orchestra nord-coreeană Samjiyon a pornit luni în călătoria de întoarcere în ţara de origine după ce a oferit concerte istorice în Coreea de Sud în cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, relatează EFE. 

Orchestra, compusă din 140 de membri şi creată special pentru a cânta în ţara vecină, a străbătut pe şosea punctul de demarcaţie ce separă cele două naţiuni, cunoscut drept Zona Demilitarizată (DMZ), la 11:30 ora locală (02:30 GMT), potrivit guvernului de la Seul. 

Orchestra, condusă de Hyon Song-wol, componentă de asemenea a grupului muzical feminin nord-coreean Moranbong, a oferit un concert joi în oraşul Gangneung, unul din sediile JO de iarnă şi un alt concert în ajun la Teatrul Naţional din Coreea de Sud. 

Au fost primele reprezentaţii susţinute de artiştii nord-coreeni în Coreea de Sud din 2002 şi au avut loc într-un climat de destindere între cele cele două ţări cu prilejul desfăşurării JO de iarnă pe teritoriul sud-coreean. 

La concertul de la Seul a fost prezentă şi Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, precum şi preşedintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, Kim Yong-nam, care conduce oficial delegaţia nord-coreeană la JO de iarnă. 

Cei doi oficiali au asistat la concert aşezaţi alături de preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, căruia i-au adresat o invitaţie pentru a participa la un summit la Phenian alături de liderul nord-coreean Kim Jong-un. 

La încheierea emoţionantului concert şi în faţa unei săli de spectacol pline până la refuz, orchestra a interpretat piesa "Dorinţa noastră este unificarea" alături de cântăreaţa Seohyun, componentă a grupului pop sud-coreean "Girls' Generation".AGERPRES

Click AICI pentru GALERIA FOTO

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un