x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Emiliano Sala a fost identificat după amprente

Emiliano Sala a fost identificat după amprente

11 Feb 2019   •   18:46
Emiliano Sala a fost identificat după amprente

Fotbalistul argentinian Emiliano Sala, al cărui corp a fost recuperat din epava avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii pe 21 ianuarie, a fost identificat după amprente, au precizat luni anchetatorii britanici, citaţi de presa internaţională. 

După cum a anunţat joi seara poliţia din comitatul Dorset, corpul recuperat din epava avionului, găsit la o adâncime de 67 de metri, este al lui Emiliano Sala. Potrivit poliţiştilor, atacantul a fost desfigurat din cauza şocului şi a fost identificat cu ajutorul amprentelor. Ancheta a stabilit că jucătorul a murit din cauza rănilor în zona capului şi a trunchiului. 

Biroul britanic de anchetă asupra accidentelor aeriene (AAIB) a precizat că raportul definitiv asupra cauzelor accidentului nu va fi publicat mai devreme de şase până la 12 luni. Un raport provizoriu ar urma să fie publicat peste două săptămâni. 

Corpul lui Sala va fi predat în curând familiei, care doreşte să-l înmormânteze în Argentina, în satul său natal. Data înmormântării nu a fost încă stabilită, dar antrenorul lui FC Nantes, Vahid Halilhodzic, doreşte să fie prezent. Este posibil ca un meci al lui Nantes să fie amânat, pentru ca jucătorii echipei franceze, printre care este şi Ciprian Tătăruşanu, să poată fi şi ei prezenţi pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Sala. 

Avionul care-i transporta pe Sala şi pe pilotul britanic David Ibbotson a dispărut la circa 20 de kilometri de insula Guernsey 

Sala tocmai se transferase de la Nantes la Cardiff în schimbul a peste 15 milioane de lire sterline. Atacantul argentinian devenise cel mai scump jucător din istoria echipei care evoluează în campionatul Angliei. 

În Marea Mânecii continuă căutările pentru a-l găsi pe pilotul David Ibbotson, care nu se afla în epava avionului, corpul său fiind probabil luat de ape.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Emiliano Sala