x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE EXPLOZIE puternică în centrul Parisului. DOI POMPIERI ȘI O TURISTĂ AU MURIT. Zeci de răniți

UPDATE EXPLOZIE puternică în centrul Parisului. DOI POMPIERI ȘI O TURISTĂ AU MURIT. Zeci de răniți

12 Ian 2019   •   17:55
UPDATE EXPLOZIE puternică în centrul Parisului. DOI POMPIERI ȘI O TURISTĂ AU MURIT. Zeci de răniți

O turistă spaniolă şi-a pierdut viaţa sâmbătă în explozia accidentală în urma unei scurgeri de gaze survenită într-un imobil la Paris, a anunţat Ministerul spaniol de Externe, citat de AFP.
Această femeie "tocmai a decedat la spital", potrivit ministerului, care a precizat că şi un alt cetăţean spaniol a fost rănit.
Contactat de AFP, Parchetul din Paris nu a confirmat totuşi acest deces până la această oră.

Alți doi pompieri au murit și zeci de persoane au fost rănite în această dimineață în urma unei explozii puternice chiar în centrul Parisului, în arondismentul 9. Potrivit presei franceze, deflagrația a avut loc la o brutărie iar din primele informații reiese că explozia a fost provocată de o scurgere de gaze. Echipajele de pompieri au ajuns de urgență la locul incidentului, iar reprezentanții prefecturii Parisului au cerut populației să evite zona respectivă.  

Explozia survenită sâmbătă din cauza unei scurgeri de gaz, s-a soldat cu 12 răniţi grav, dintre care cinci cu un pronostic vital angajat, printre ele fiind şi doi pompieri, a indicat serviciul de pompieri din capitala franceză, relatează AFP.
''Douăsprezece persoane sunt în urgenţă absolută, dintre care trei pompieri, şi 24 de persoane sunt într-o stare mai uşoară. Printre cele 12 persoane (în urgenţă absolută), pronosticul vital este angajat pentru doi pompieri şi trei civili'', a declarat presei comandantul Eric Moulin, de la serviciul de pompieri din Paris.
Potrivit declaraţiilor sale, unul dintre pompieri a fost îngropat în dărâmături mai multe minute, unda de şoc s-a propagat către patru străzi adiacente pe o rază de 100 de metri. ''Cercetăm toate locurile pentru a vedea dacă există şi alte victime'', a adăugat el.
''În acest stadiu putem spune că este vorba evident de o explozie de origine accidentală, şi aceasta ar fi o scurgere de gaz'', a declarat la rândul său procurorul Parisului Remy Heitz, prezent şi el la locul accidentului.
''A avut loc mai întâi o scurgere de gaz, apoi sosirea pompierilor a fost urmată de o explozie ce a provocat incendiul'', a adăugat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: explozie paris scurgere de gaze