x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent"

Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent"

30 Iul 2014   •   15:01
Focarul de Ebola din Africa de Vest, scăpat de sub control! Medici Fără Frontiere: "Epidemia este fără precedent"

Focarul de Ebola din Africa de Vest se agravează şi ar putea afecta alte ţări, a avertizat directorul de operaţiuni al organizaţiei Medici Fără Frontiere, Bart Janssens, într-un interviu publicat miercuri de La Libre Belgique, citat de Agerpres.

"Această epidemie este fără precedent, absolut scăpată de sub control, iar situaţia se înrăutăţeşte, deoarece se extinde, mai ales în Liberia şi Sierra Leone, cu focare foarte importante. Suntem extrem de preocupaţi de turnura pe care a luat-o situaţia în special în aceste două ţări unde există o lipsă importantă de vizibilitate a epidemiei'', a declarat Janssens.

Citește și  Terapie revoluționară care poate trata una dintre cele mai mortale forme de cancer: cancerul pancreatic.

Epidemia, în curs de la începutul anului, a fost declarată pentru prima dată în Guineea înainte de a se extinde în Liberia şi apoi în Sierra Leone, două ţări vecine, care, la 23 iulie, totalizau 1.201 de cazuri, dintre care 672 mortale, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, fluidele biologice sau ţesuturile persoanelor sau animalelor infectate şi în prezent nu există niciun vaccin aprobat împotriva ei.

Citește și Predicțiile lui Nostradamus din „Cartea pierdută”: S-au deschis PORȚILE IADULUI

×
Subiecte în articol: ebola epidemie medici fara frontiere