x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hoţi in Valencia - 3.000 de euro pe zi

Hoţi in Valencia - 3.000 de euro pe zi

de Carmen Plesa    |    27 Sep 2007   •   00:00

Bandele de minori romăni care fură in Valencia adună intre 500 şi 3.000 de euro pe zi, potrivit poliţiştilor spanioli, citaţi de Las Provincias.

Locurile in care preferă să acţioneze micii infractori sunt oficiile bancare, terasele, barurile, pieţele. Victimele preferate sunt femeile tinere şi bătrănii.

Poliţiştii spun că in oraş sunt cam 20 de copii, cu vărste intre 11 şi 14 ani, specializaţi in aceste furturi. Cănd sunt prinşi, copiii nu dau nici un fel de informaţii despre părinţii lor - singurii care ar putea fi traşi la răspundere.

Hoţii cunosc bine legea, care prevede că minorii de pănă la 14 ani nu pot fi traşi la răspundere. După ce-i prind, poliţiştii nu pot decăt să-i ducă intr-un centru pentru minori, de unde hoţii fug uşor.


METODE. De multe ori, hoţii merg pe lăngă victimă, in general o femeie, care are poşeta pe umăr, taie geanta cu un cuţit şi scot portofelul.

In ultimul timp insă preferă să jefuiască persoanele care scot bani de la automatele bancare. Mai intăi se invărt pe lăngă victimă şi-i reţin codul de la card, după care incep să o lovească cu un ziar, s-o impingă, iar in faţa automatului pun un carton. Stănjenită, victima scoate cardul din automat şi pleacă, fără să ştie că hoţii au avut deja timp să scoată bani. In pieţe şi magazine, hoţii merg căte doi-trei. Unul cere vănzătorului ceva, distrăgăndu-i atenţia, in timp ce altul fură. După o zi de "lucru", copiii petrec in restaurante scumpe.

×
Subiecte în articol: diaspora