x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Luminile de Crăciun din Betleem, stinse după declarația lui Trump privind recunoașterea capitalei la Ierusalim

Luminile de Crăciun din Betleem, stinse după declarația lui Trump privind recunoașterea capitalei la Ierusalim

07 Dec 2017   •   14:11
Luminile de Crăciun din Betleem, stinse după declarația lui Trump privind recunoașterea capitalei la Ierusalim

Palestinienii au stins miercuri noaptea luminile de Crăciun la Betleem, considerat oraşul unde s-a născut Iisus, în semn de protest faţă de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters. 

Un pom de Crăciun împodobit cu beculeţe, amplasat în faţa Bisericii Naşterii Domnului, şi un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric. 

"Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest faţă de decizia lui Trump", a declarat Fady Ghattas, ofiţerul media al municipalităţii oraşului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivităţi de Crăciun. 

Totodată, sute de palestinieni furioşi au ieşit miercuri în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri - împotriva lui Trump şi în favoarea oraşului Ierusalim - şi au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun în nordul Fâşiei Gaza, în întregul oraş Gaza şi în oraşele Khan Younis şi Rafah, din sudul Fâşiei Gaza, relatează dpa. Proteste de mai mici dimensiuni au avut loc şi în Ramallah şi Betleem, în Cisiordania. 

De la difuzoarele moscheilor, locuitorii din Gaza au fost chemaţi să iasă în stradă să-şi exprime furia şi protestul faţă de declaraţia lui Trump. AGERPRES

×