x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron se confruntă cu primele proteste stradale majore privind legea muncii

Macron se confruntă cu primele proteste stradale majore privind legea muncii

12 Sep 2017   •   11:38
Macron se confruntă cu primele proteste stradale majore privind legea muncii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se confruntă cu primele proteste stradale majore, marţi, în condiţiile în care unul dintre cele mai mari sindicate, CGT, organizează demonstraţii împotriva revizuirii legilor muncii, scrie The Guradian.

Al doilea cel mai mare sindicat din Franţa, cu înclinaţii de stânga, CGT, conduce proteste de-a lungul Franţei, cu muncitori din sectorul public şi lucrătorii din sectorul energetic.

Secretarul General CGT, Philippe Martinez, a spus că peste 180 de demonstraţii împotriva noii legi a muncii au fost plănuite de-a lungul ţării, avertizând că a simţit o “nemulţumire foarte puternică”.

În Paris, marţi dimineaţă, întreruperea transportului a fost limitată la două linii de tren. Trenurile de mare viteză şi Eurostar au circulat normal. Controlorii traficului aerian au fost chemaţi, de asemenea, la proteste, iar compania aeriană low-cost Ryanair a anulat 110 zboruri planificate pentru marţi.

Protestul principal al CGT prin Paris va avea loc marţi după-amiază.

Macron se confruntă cu proteste mai devreme decât oricare alt lider al Franţei. Acest lucru se întâmplă deoarece schimbările privind legea muncii sunt împinse rapid către Parlament prin ordine executive. Legile includ plafonare plăţilor compensatorii, creşterea numărului de ore muncite cu salariul minim şi o mai mare libertate pentru angajatori de a angaja şi concedia. Noile schimbări vor afecta toţi muncitorii sectorului privat din Franţa. Cu toate acestea, angajaţii sectorului de stat vor fi în cel mai mare număr în cadrul demonstraţiilor CGT.

Preşedintele Franţei a afirmat luna trecută, în vizita sa din România, că francezii “urăsc reformele”, dar că el propune o “transformare” pentru a îmbunătăţii economia ţării şi pentru a face Franţa un lider în Europa.

×